Matei Dima, primul roman castigator al primei editii de YouTube Music Awards

dima 1La prima editie a YouTube Music Awards, printre castigatorii acestui eveniment (Eminem, Taylor Swift, Macklemore si Ryan Lewis) s-a numarat si tanarul regizor  roman Matei Dima. Acesta a fost nominalizat la categoria “Innovation of the Year” cu un videoclip realizat pentru rapperul DeStorm la piesa “See Me Standing”.

Videoclipul care l-a propulsat pe Matei Dima pe lista castigatorilor a fost filmat in luna iunie in Los Angeles, de-a lungul unei zile, si a fost realizat cu buget redus. Cu toate acestea, cu ajutorul unor profesionisti care au crezut in talentul si creativitatea lui Matei si l-au sustinut, acest proiect a putut fi dus la bun sfarsit.

“Ma bucur foarte mult ca numele unui roman a fost prezent printre castigatori la prima decernare a premiilor YouTube. Multumesc mult oamenilor care au votat, multumesc echipei cu care am realizat acest videoclip – Peter Gutter si Jose D Rodriguez – care au produs videoclipul cu mine, si lui Khaled Mokhtar care a facut o treaba foarte buna ca DOP si editor al clipului. Si, bineinteles, familiei mele care m-a sustinut enorm de mic, in special tatalui meu, Marian Dima, care a pornit de jos si a muncit sa asigure un viitor mai bun copiilor lui. Lui ii dedic acest premiu. Ziua a fost cu atat mai speciala, cu cat o alta constanteanca, Simona Halep, ne-a facut mandri castigand Turneul Campioanelor de la Sofia”, a spus Matei Dima.

dimaRapperul DeStorm a tinut si el sa-si arate admiratia fata de Matei Dima declarand: “Matei a avut o viziune incredibila si transpunerea ei in realitate m-a lasat fara suflare. Este un regizor foarte talentat si ma bucur ca a avut incredere in piesa mea si ca am lucrat impreuna pentru acest videoclip”.

Matei Dima a studiat in Statele Unite ale Americii la Facultatea de Teatru cu specializari in actorie si regie, iar dupa mai multe piese jucate si regizate si stand-up comedy, a obtinut o bursa la New York Film Academy cu filiala in Los Angeles, de unde a luat Masteratul in Regie. Mai mult decat atat, acesta a produs si regizat filme si seriale americane cu actori celebri precum Tamala Jones din “Castle”, Neil Brown Jr. din “Walking Dead”, Robert Ri’Chard din “Vampire Diaries” si Lamorne Morris din serialul hit de comedie “New Girl”.

Tot Matei s-a ocupat si de productia pentru videoclipurile INNEI – “Be My Lover” si “In Your Eyes”, pentru partea filmata cu Yandel, si urmeaza sa fie implicat in urmatoarele videoclipuri ale INNEI, Antoniei si Luciei, artisti Global Records.

 

 

Text: Andreea Popescu