Milano, New York, Paris… Bucuresti!

Milano-New-York-Paris-BucurestiCrearea unui Institut de Moda la Bucuresti, piesa lipsa dintr-un puzzle imaginar

La Paris… acolo s-a inteles ca moda este o industrie care poate aduce venituri, si inca ce venituri! La Milano a fost  clar ca, pe langa inovatie si statut social, moda poate genera milioane de dolari. Nici New York-ul nu ar „supravietui” doar din creativitatea designerilor si sarmul creatiilor. De ce nu ar continua si Bucuresti sirul succesului asigurat de misterioasa lume a modei?

World Trade Center Association Bucuresti si World Trade Center Institute Bucuresti, alaturi de Federatia Patronala a Industriei Textilelor, Confectiilor si Pielariei, dar si cu sustinerea Institutul de Moda, Mod’SPE Paris,

au organizat, in septembrie 2009, prima editie a evenimentului Bucharest Emerging Fashion Capital. Prin respectivul eveniment se doreste propulsarea Bucurestiului printre marile capitale ale modei, se doreste ca moda romaneasca sa iasa „la lumina”, iar brandurile romanesti sa straluceasca pe cele mai celebre podiumuri din lume.

 

Maria Grapini: Presedinte al Federatiei Patronale a Industriei Textilelor, Confectiilor si Pielariei

INTREBARE: Cum va ajuta aceasta initiativa moda din Romania?  

Este simplu de inteles ca moda romaneasca are de castigat prin acest proiect. in prezent, avem pe piata romaneasca sute de branduri sau produse care se fac sub o anumita denumire (e o mare diferenta). Acei producatori care nu au dezvoltat un brand cu specialisti au nevoie de servicii de formare profesionala de designeri, dar si de marketing si promovare a brandului. Au nevoie de o biblioteca tehnica (colectii de fire, tesaturi, accesorii), dar si una de tendinte de culori si design. Acest lucru este mai greu si mult mai costisitor sa-l faca fiecare firma in parte. Institutul le va oferi o alternativa mai eficienta. Pe plan extern evident ca este mai usor sa obtii informatii ca si institut de moda, fata de o persoana sau chiar o firma. Pe de alta parte, imaginea brandurilor poate creste daca se stie ca sunt create si cu sprijinul unui Institut specializat.

 

Text: Inga Stoian

 

{besps}modabucuresti|width=405|height=405{/besps}