Moda masculina by C&A: toamna-iarna 2014/2015

Sezonul de toamna-iarna in ceea ce priveste moda masculina este unul foarte ofertant, am putea spune, dupa ce am aruncat un ochi asupra noilor tendinte. Extravagante sau austere, daca vrei sa fii “in” trebuie sa te adaptezi si sa respecti noile trenduri in materie de vestimentatie. Si, crede-ma, iti va face o reala placere! Pentru ca ai de unde alege: C&A ne-a dezvaluit deja directia stilistica a celei mai noi colectii pentru barbati, iar gazda evenimentului, consilierul de imagine Cezar Ionascu, ne-a impartasit primele impresii. Si sunt laudabile!



Care sunt propunerile C&A pentru domni, in sezonul rece?

Asa cum ne-au obisnuit deja, propunerile venite din partea C&A sunt absolut clasice si interesante, as putea spune. Ma bucur ca cei de la C&A au inteles ca tot ce inseamna articol vestimentar masculin are o radacina. In colectia de fata regasim blugii clasici, bocancii militaresti, jachete cu cusaturi si detalii sofisticate sau paltoane din lana.

Ce rol joaca vestimentatia in viata barbatului modern?

Pornind de la principiul conform caruia “nimeni nu pleaca dezbracat pe strada”, consider ca ar fi bine sa o facem cat mai corect si cat mai “asortati” pentru conjunctura in care ajungem. Fie ca este vorba despre un simplu “pariu vizual”, fie ca intram intr-o zona mai complicata, acolo unde detaliile conteaza, orice barbat trebuie sa se informeze in ceea ce priveste vestimentatia masculina.

Care sunt culorile ce predomina in noua colectie?

Lucrurile clasice barbatesti presupun o zona de siguranta cromatica. Vorbim despre zona de griuri si zona de bleumarin. Noua colectie isi propune sa tina barbatul intr-o zona de confort, indiferent de varsta.

Exista o piesa-cheie a colectiei?

Piesa-cheie a colectiei toamna-iarna 2014/2015 este jacheta din catifea neagra. Este deosebita ca si croiala si se preteaza atat la o tinuta casual, cat si la un eveniment mai special.

Care sunt cele mai intalnite greseli pe care le fac barbatii in materie de vestimentatie?

Exista o suma mare de greseli datorate unei fracturi foarte mari a societatii. Este o perioada care va fi depasita cu siguranta, atunci cand barbatii vor intelege cat de important este aspectul fizic si se vor documenta mai mult in aceasta zona.

Care sunt regulile de baza in ceea ce priveste o tinuta bine aleasa si corect accesorizata?

O tinuta vestimentara corect aleasa este influentata de studierea mediului in care trebuie sa ajungem. Este foarte important sa adaptam tinuta mediului spre care ne indreptam.

Care sunt combinatiile cromatice de evitat in ceea ce priveste moda masculina?

In ultimii doi ani, am observat migrarea populatiei si in special a tinerilor, spre o zona foarte colorata. Dincolo de un anumit echilibru cromatic, mai ales la nivelul vestimentatiei masculine, exista riscul de a pica in hilar.

“Smokingul, in formalitatea lui superioara, egalizeaza vizual 200 de barbati dintr-o incapere”

Care sunt regulile de care trebuie sa tina cont orice barbat in alegerea unei tinute festive?

Alegerea unei tinute festive si, in special, in zona de ceremonie, ar trebui sa plece de la studierea zonei formale. Evenimentele “black tie” sau “white tie” presupun o zona de intelepciune. Atunci cand ne indreptam spre o zona de ceremonie, trebuie sa avem grija, dincolo de tinuta noastra si de femeia de langa noi, pentru ca atunci cand iesim cu o doamna de mana, este relevant sa spunem o poveste comuna.

 

Text: Alexandra Lupu