Probabil te-ai fi gândit că mucoasa nazală uscată apare doar în sezonul rece, de la frig, și că trebuie îngrijită doar în această perioadă. Astăzi vei afla că există persoane care se confruntă cu acest disconfort întregul an. Drept urmare, sunt mereu în cautare de soluții diverse pentru a scăpa de mucoasa nazală uscată. Dacă în sezonul rece acesta poate fi simptom de răceală, pe perioada caniculară poate indica afecțiuni precum rinita alergică sau deviația de sept.
Mucoasa nazală uscată apare adesea din cauza iritațiilor și a aerului uscat din mediu. Pe termen lung, această senzație provoacă un adevărat disconfort, iar în cazuri foarte rare poate duce și la pierderea mirosului.
Când apare mucoasa nazală uscată, pielea din interiorul sistemului olfactiv se poate crăpa, devenind astfel dureroasă și determinând chiar și sângerări sau formarea unor cruste care provoacă mâncărimi și disconfort în timpul respirației. Mai mult decât atât, pelicula formată din secreții nazale are rol protector, iar când mucoasa nazală devine uscată, crește riscul de apariție a infecțiilor.
Cum scăpăm de mucoasa nazală uscată
Igiena nazală regulată este importantă pentru menținerea sănătății sistemului respirator. De aceea, specialiștii recomandă folosirea zilnică a apei de mare, care să ajute în caz de mucoasă nazală uscată.
Când mucoasa nazală este sănătoasă și când sistemul respirator funcționează normal, interiorul nasului este umed, ajutând astfel la îndeplinirea funcției esențiale de filtrare a aerului și de protecție. Mucoasa nazală uscată poate provoca iritații și dezvoltarea de fisuri la nivelul nasului, iar particulele de praf și agenții patogeni care pătrund liber în sistemul respirator cresc susceptibilitatea la infecții. Aceștia pot provoca apariția:
- strănutului
- mâncărimii
- incapacității de a respira pe nas
- senzației de arsură
- pielea înroșită
Pentru a preveni uscarea mucoasei nazale este recomandată utilizarea anumitor produse de igienizare a sistemului resipirator, precum spray-urile nazale. Un astfel de spray, pe bază de apă sărată naturală, ajută la refacerea echilibrului de la nivelul mucoasei nazale atât în cazul adulților, cât și în cazul copiilor sau al sugarilor. Cu ajutorul unui astfel de dispozitiv, care oferă dozajul optim într-un singur “puf”, se reușește să se hidrateze mucoasa nazală uscată și să se ofere protecție sistemului respirator, prevenind infecțiile.
Aquamare Spray cu apă de mare izotonică previne mucoasa nazală uscată
Aquamare Spray cu apă de mare izotonică este o solutie naturală din apă de mare, izotonică, destinată hidratării mucoasei nazale uscate, și fluidicării secrețiilor nazale la bebeluși, începând cu vârsta de 6 luni, copii și adulți. Poate fi utilizată inclusiv pentru congestia nazală cauzată de răceală, de febra fânului și de un mediu uscat.
Sarea din apa de mare are rolul de a reduce densitatea secreției groase, ajutând în caz de mucoasă nazală uscată, prin crearea unui confort a membranelor mucoase uscate și atenuarea problemelor de respirație provocate de secreția densă, care rămâne în interiorul nasului pe termen lung.
Datorită ambalajului sigur și a presiunii interne ajustate corespunzător, solutia izotonică cu apă de mare facilitează curățarea cavităților nazale de secreția excesiv de abundentă și groasă, cauzată de problemele de sănătate. Aquamare Spray cu apă de mare izotonică conține apă de mare colectată din adâncurile Oceanului Atlantic, bogată în minerale naturale și oligoelemente cu efecte benefice, cum ar fi: iod, zinc, cupru, fier și mangan.
Odată ce simptomele au dispărut, se poate continua utilizarea produsului pentru a menține o hidratare adecvată a cavităților nazale și pentru a preveni acumularea de secreție.
Produsul Aquamare Spray cu apă de mare izotonică, care previne mucoasa nazală uscată, se poate achizițona din farmaciile Catena și online de pe springfarma.com.
foto: shutterstock