Noi perspective la Forumul International „The Danube Strategy – BUCHAREST BUSINESS FORUM”

UAD-Fashion-Design-accesorii-si-lenjerie-DATSA-Textil-si-ADESGO-NIS_8954_copy_copy

Moda romaneasca pare sa mearga intr-o directie din ce in ce mai buna. Avem creatori de moda foarte talentati care sunt deja cunoscuti si peste hotare, iar noul val de tineri designeri vine sa confirme ca in Romania se face moda.

Studentii masteranzi ai Departamentului UAD Fashion Design din Cluj, clasa lector univ. drd. Elena Basso Stanescu  au fost prezentat 8 colectii luni, 18 Octombrie 2010  la World Trade Center Bucuresti,  intr-un proiect scenotehnic remarcabil realizat de o echipa a Asociatiei Culturale Transilvania Fashion, condusa de Dl. Dr. Matei Miko.  Prezentarea a fost parte integranta  din  Forumul International „The Danube Strategy –  BUCHAREST  BUSINESS FORUM”.

 

Colectia ready to wear realizata in colaborare cu brand-ul SORSTE, pentru sezonul de primavara-vara 2011 este dinamica, bazata pe materiale naturale in nuante pudrate, flash-uri puternice de culoare, detalii ingenioase si croiuri lejere.

Colectia lui Noemi Boros sustinuta de brand-ul DATSA Textil s-a bucurat de un real succes si in cadrul Targului „Pret a Porter” din Paris. Inspirata de jocurile cinetice si de iluziile optice, colectia propune tricotaje realizate in diferite tehnici, conturand volume si forme care sunt in acelasi timp avangardiste si purtabile.

{besps}articole_noiembrie/moda_romaneasca|width=450|height=450{/besps}

Siluetele negre ale personajelor dark conturate de Carmen Chereches au avut ca punct de pornire forme arhitectonice si au fost create in atelierele JOLIDON.

Sabrina Rusu a prezentat o colectie sustinuta de MODAROM Brasov, compusa din ansambluri cu o linie eleganta, inspirata din estetica filmelor noir. Diana Flore a propus tinute din materiale pretioase combinate cu structuri neconventionale, suprapuneri de straturi transparente si opace.

In colectia „Bird Girls can fly” a Tatianei Strimbovschi, foarte bine primita si  in cadrul Romanian Fashion Week  Iasi 2010,  sustinuta de MODAROM si de ATELIER UAD am putut observa cromatica rafinata si detaliile minutios executate care au dat nastere unor produse elegante.

„Dreaming of Wonderland” colectia care a inchis evenimentul a fost conceputa de Alexandra Ivascu si transpusa tot in atelierele UAD. Alaturi de Carmen Chereches si de alti opt colegi, Alexandra este finalista in cadrul concursului international Arts of Fashion USA.