Principele Albert de Monaco poarta creatii semnate Alexandru Ciucu

Alexandru-Ciucu-Principele-Albert-de-Monaco-1Designerul Alexandru Ciucu este, din 2010, furnizorul oficial al Casei Regale a Romaniei. De data aceasta, Alexandru Ciucu marcheaza o noua reusita in cariera sa, devenind designerul celebrului Principe Albert de Monaco, caruia i-a creat, la cerere, un costum pe care i l-a inmanat personal in cadrul unei intalniri din incinta palatului din Monte Carlo.

Aceasta colaborare a debutat la finele lui 2012, cand Alexandru a participat, alaturi de mari case de moda precum Chanel, Dior, Prada sau Gucci, la Licitatia Brazilor de Craciun de la Monte Carlo.

La momentul respectiv, designerul a creat un brad restilizat, in forma de tablou, ce a fost cumparat chiar de Printul Albert de Monaco. Contactat de secretariatul Palatului Princiar si informat asupra faptului ca Printul Albert ar dori sa aiba un costum la comanda, creatorul roman a realizat unul de un albastru-bleumarin, dintr-o tesatura nobila de pashmina cu matase. Pashmina este o tesatura foarte fina de casmir, provenita din lana unei specii rare de capre care creste in zona muntilor Himalaya. Croiul este unul clasic, la un rand, cu doi nasturi si pantaloni fara falduri.

 „M-a bucurat foarte mult ca a acceptat sa ii facem costumul pastrand micile detalii care particularizeaza o creatie Alexandru Ciucu. Capacele de la buzunarele sacoului si buzunarul de la piept au o usoara asimetrie, gandita special ca sa poti distinge o creatie Alexandru Ciucu, chiar daca nu vezi eticheta. A ales, de asemenea, si o camasa alba din cel mai fin bumbac egiptean”, a declarat Alexandru Ciucu.

 

Text: Ruxandra Raica