Retrospectiva festivalului de moda: Fashion TV Summer Festival

Fashion-TV-Summer-Festival-1Ce poate fi mai relaxant decat sa auzi sunetul valurilor? Sa urmaresti cele mai noi trenduri in moda la malul marii. In octombrie, va prezentam o scurta retrospectiva a Festivalului de moda Fashion TV Summer Festival.

 

Eclectica si fastuoasa, cea de-a zecea editie a Festivalului Fashion TV Summer Festival s-a derulat in Mamaia. Evenimentul a debutat cu prezentarea colectiei „Boxing” a lui Catalin Botezatu, o colectie de lenjerie intima prezentata pe fondul unei coregrafii speciale, cu podiumul transformat intr-un veritabil ring de box.

Show-ul l-a avut ca invitat pe Ionut Iftimoaie si a fost urmat de proiectia unui film despre viata marelui designer italian, Valentino. O creatie Valentino a purtat si Bianca Dragusanu (prezentatoarea festivalului, alaturi de Claudiu Constantin).

 

 

Eleganta antica si neoromantism 

Amfitrioana a defilat intr-o tinutaFashion-TV-Summer-Festival-2 eleganta, minimalista, accesorizata cu bijuterii Prada, oferite de magazinul multibrand de lux „Mengotti”. A urmat prezentarea colectiei Cristianei si Izabelei Purdescu, cu vestimentatie in alb si negru si accente orange, ca materiale, designerii alegand matasea si pielea naturale, combinate cu matasea naturala satinata. Linia de imbracaminte a fost inspirata de Antichitate si in special de civilizatiile Egiptului, Cretei si Persiei Antice. Colectia „Flori pentru Flory”, semnata Insolito, a fost dedicata prietenei foarte apropiate a designerului, Flory, decedata din cauza unei hepatite B. Toate rochiile din cadrul colectiei ar putea fi descrise ca fiind angelice, diafane, realizate din matase naturala, dantela si in culori uni.

 

 

Tendinte pentru toamna-iarna

Fashion-TV-Summer-Festival-3Show-ul BSB a facut nota discordanta; pentru sezonul toamna-iarna designerii acestei case de moda au prezentat un mixaj de piese vestimentare din materiale precum jeans, tricotaje, blana, fas, iar ca modele: jachete tip aviator, camasi din lana si din bumbac sau cardigane supradimensionate. Diametral opusa, colectia „Princess” by Ana Radu a readus romantismul in prim-plan, stil evidentiat de corsete, fuste conice, rochii din matase, voaluri si organza, accesorizate cu pietre Swarovski.

 

Text: Catalina Pavel