ROMANIA, nominalizata la premiul “Emerging Talent Award 2013” la LONDON FASHION WEEK

Lucian Broscatean Andreea Badala Kim AttilaExpozitia de moda The Rest Is Tomorrow, initiata de ICR Londra si sponsorizata de galeria de arta aplicata GALATECA, a fost nominalizata la premiul “Emerging Talent Award 2013”, acordat de British Council si British Fashion Council. Romania a obtinut locul doi, din 27 de tari participante la International Fashion Showcase, aflandu-se pe lista scurta alaturi de tari precum Argentina, Austria, Estonia, Olanda, Portugalia, Scandinavia (Danemarca, Norvegia, Suedia) sau Elvetia.

Ceremonia de decernare a premiilor a avut loc pe 17 februarie la prestigioasa Somerset House, sediul London Fashion Week.

Designerii romani Andreea Badala (Murmur), Lucian Broscatean, Irina Schrotter, Dinu Bodiciu, Doina Levintza si Carla Szabo, impreuna cu designerul expozitiei Attila Kim, au fost apreciati la superlativ de juriul competitiei, care a intrunit nume celebre ale criticii de specialitate internationale: Sarah Mower (Vogue US), Julian Roberts (editor BBC Blast online, fashion designer si profesor la Royal College of Art), Anna Orsini (expert British Fashion Council), Tamsin Blanchard (critic de moda Telegraph) si Oriole Cullen (Victoria and Albert Museum).

Sectiunea International Fashion Showcase este dedicata proiectelor nationale organizate de institutele culturale straine din Londra, iar cel mai bun proiect este premiat de catre un juriu de specialisti din lumea modei. ICR Londra participa pentru a doua oara in cadrul acestui proiect, dupa ce a debutat programul de promovare a designerilor romani in Marea Britanie in 2010, prezentand pana in prezent aproximativ 15 designeri romani la Saptamana modei de la Londra.

Pe 28 februarie, galeria de arta aplicata GALATECA deschide expozitia The Rest is Tomorrow si la Bucuresti, precedata, pe 27 februarie, de un eveniment exclusivist dedicat profesionistilor modei si oamenilor de cultura.

 

Text: Andreea Popescu