Second Nature by Ana Maria Cornea

Atunci cand pasiunea si talentul se intalnesc intr-un singur om, acest lucru se vede si ne fascineaza. Dobandeste longevitate, admiratie si recunostinta. Ana Maria Cornea este unul dintre acesti oameni. Absolventa a Liceului de Arte din Brasov si a Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti, sectia design vestimentar, Ana Maria Cornea este un designer care promite. Mult. Este talentata, serioasa, motivata si foarte creativa. Si-a castigat reputatia prin munca sa, designul vestimentar, domeniu in care exceleaza. I-am calcat pragul showroom-ului pentru a-i admira noua colectie, cea de-a patra – Second Nature, un omagiu adus pictorului si graficianului Frantisek Kupka, si ne-a fost suficient sa ne convingem.Ana, de unde a izvorat aceasta pasiune a ta pentru moda?

Pasiunea mea pentru moda, pentru fashion, pentru arta si pentru tot ce are legatura cu frumosul isi are radacinile inca din copilarie. Imi amintesc si acum cu placere de tinutele pentru papusi pe care le realizam impreuna cu mama, cu materiale primite de la o prietena croitoreasa. Toata joaca a prins contur si a devenit mai serioasa undeva prin clasa a 5-a, cand paralel cu scoala, am inceput sa urmez cursurile unei scoli de arta.

Cum a luat nastere brandul Ana Maria Cornea?

Brandul meu a luat nastere imediat dupa terminarea Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti, sectia Design Vestimentar. In anul 2006 am lansat o prima colectie care a fost foarte bine primita de catre public. Am urmat in paralel si partea de design, pictura si cea de styling in diverse show-uri de moda si proiecte TV, iar de doi ani am revenit pe scena designului vestimentar si m-am dedicat in totalitate.

Care sunt brandurile pe care le apreciezi atat din strainatate, cat si de la noi din tara?

Dintre designerii internationali imi place foarte mult Elie Saab, iar de la noi o apreciez foarte mult pe Andreea Badala, fondatoarea brandului Murmur, fosta mea colega de facultate.

 

Second Nature pune in scena povestea unei femei duale, jumatate inger si jumatate demon

 

Ce ne poti spune despre noua colectie, Second Nature, pentru sezonul toamna-iarna 2014/2015?

Este o colectie care pune in scena dualitatea unei femei, jumatate inger si jumatate demon, dar si legatura indistructibila dintre inocenta si senzualitate. Este o colectie eclectica pentru femeia moderna a secolului XXI, pusa in valoare de bogatia si pretiozitatea materialelor precum pielea, brocartul, stofa cu o pelicula speciala, astrahanul si taftaua. O nota inedita o dau pliseurile, laitmotivul acestei colectii, care echilibreaza perfect balanta dintre feminitate si senzualitate, regasindu-se in mai multe piese din aceasta colectie.

Care este conceptul care a stat la baza realizarii acestei colectii?

Apreciez foarte mult opera pictorului grafician Frantisek Kupka, iar aceasta colectie este un omagiu adus lui. M-am inspirat din geometria si abstractionismul creatiilor lui si asa a prins viata aceasta colectie.

Unde iti gasesti sursa de inspiratie?

Calatoresc foarte mult si tot ce vad in jurul meu ma inspira. Fie ca sunt in natura, fie ca vizitez un muzeu, imi gasesc sursa de inspiratie.

Cum ai descrie stilul tau?

Stilul meu este feminin si cu multe taieturi sofisticate si bine definite.

Cum ai descrie femeia secolului XXI?

Femeia secolului nostru este o Ecaterina I, o femeie foarte puternica, care indrazneste sa experimenteze, dar care nu uita sa-si puna in valoare feminitatea si latura ei misterioasa.

 

Text: Alexandra Lupu