Sibiul, gazda unor momente fashion de vis

Moda-Sibiu-1A treia editie a festivalului FEERIC Fashion Show a invaluit orasul transilvanean intr-o atmosfera idilica.

 

Evenimentul de pe 2 septembrie, o productie Mitichi, s-a deosebit de celelalte editii mai ales prin accentele originale de decor, respectiv prin pasarela suspendata la cinci metri deasupra drumului de acces in Piata Mica a orasului, paralela cu Podul Minciunilor.

 

 

Femeia moderni, transformata in nimfa a naturii

Prezentarile de moda au fost la fel de grandios realizate. Designerul care a deschis seara, Antonia Giurgiu, din Sibiu, a prezentat colectia „Nimfe Urbane”, o alegorie la adresa relatiei om-natura. Totodata, colectia de haine a reprezentat un omagiu adus celebrului designer Vionnet; aceasta a cuprins rochii de cocktail, vestimentatii ce transforma femeia moderna intr-o adevarata „nimfa a naturii”. Urmatorul moment, prezentarea unei linii de lenjerie Triumph a readus in atentia publicului camasile de noapte elegante, din satin glassy si cupe din dantela, camasi din dublu sifon si din satin flow cu decolteu in forma de inima.

 

Note de safari combinate cu accente specifice anilor ’20Moda-Sibiu-2

Defilarea a fost insotita de un spectacol de muzica live, un featuring intre Alex DJ Xtz, Mr. Rhytmix, percutie, si Iulia Constantin, voce. Urmatoarea colectie, a sibianului Lucian Rusu, a explorat elemente de cultura urbana, punk si accente traditionale. Am revazut apoi colectia Marakesh a surorilor din Iasi, Anca si Silvia Negulescu, o linie de vestimentatie cruise in care elementele safari au fost combinate cu accente specifice anilor ’20. Femeia actuala, vazuta prin ochii celor doua surori, a devenit un personaj dinamic, dar totodata plin de feminitate si de senzualitate. La final, designerul Agnes Toma, a propus o selectie de rochii de seara, de lux, dedicate femeii moderne, complexe si stralucitoare. Evenimentul l-a avut ca invitat special pe Alin Galatescu, iar artista Anca Florescu a fost gazda acestei manifestari „feerice”.

 

Text: Catalina Pavel

Foto: Ovidiu Sopa

Feeric Fashion Show 2010