Silvia Terziu este primul designer roman cu o creatie expusa la Muzeul Postei din Paris

-0a0a0a0a0a3Tanara creatoare de moda romanca Silvia Terziu a reusit o premiera pentru moda romaneasca de avangarda: una dintre piesele realizate de ea a fost expusa la Muzeul Postei Franceze din Paris, succesul repurtat determinand conducerea institutiei sa extinda aceasta expozitie in intreaga Franta. A fost discipola lui Stephane Rolland, designerul partener al Festivalului de la Cannes, si acum isi doreste sa cucereasca Parisul.

Muzeul Postei Franceze este una dintre atractiile-cheie ale metropolei franceze si un simbol al vietii urbane pariziene contemporane, gazduind permanent expozitii, dintre care doua expozitii culturale anual.

Tanara creatoare este unul dintre cei mai promitatori designeri. Ea si-a finalizat studiile anul trecut la Paris, la Universitatea Internationala de Moda Esmod. Stabilita la Paris, Silvia provine din Timisoara si are o afinitate declarata spre stilul futuristic al lui Paco Rabanne, pe care doreste sa-l interpreteze pornind de la propria sa viziune artistica. De altfel, influentele metalice ale creatiilor sale toamna-iarna 2011-2012 poarta amprenta creatorului. 

Creatiile romancei au aparut pana in acest moment atat in catalogul Universitatii Internationale de Moda Esmod, cu ocazia aniversarii a 170 ani de existenta, cat si in diverse publicatii importante: Marie Claire, France 2, Le Figaro. Creatiile Silviei sunt inspirate de catre designeri de ultima generatie: Marchesa, Elie Saab sau Lanvin. Dupa cele doua sezoane in care a fost prezenta la salonul PREMIERE VISION PLURIEL si Who’s next – Salon pentru creatori, Silvia a realizat ca piesele sale vestimentare sunt facute pentru femeia senzuala si provocatoare, care vrea sa iasa in evidenta prin caracterul ei, pus in relief de hainele pe care le poarta.

Un proiect al Silviei aflat in derulare in prezent este pregatirea colectiei de primavara-vara 2012, inspirata de Marchesa, proiect pentru care au fost deja demarate pregatirile necesare. In acelasi timp, creatoarea este interesata si de piata din Romania si pregateste o ampla defilare in cadrul Bucharest Fashion Week.

Pana la finalizarea acesteia, prima sa colectie poate fi vizionata pe site-ul www.silviaterziu.com.

 

Text: Andreea Popescu