Smart Handmade by Dana Lutu

1Dana Lutu, creatoarea bijuteriilor talisman Smart Handmade, este, asa cum ea insasi se descrie, o iubitoare de frumos, de oameni si de cristale. Cu toate ca la baza este jurist, iata ca vocatia a indreptat-o catre o zona cu totul si cu totul diferita: cristaloterapia. Astfel, de peste 15 ani, Dana Lutu creeaza adevarate comori pentru trup si suflet, bijuterii menite sa imbunatateasca viata purtatorului si sa-i aduca beneficii in toate domeniile.

 Tonica: Cum a luat nastere povestea Smart Handmade?

Dana Lutu: Cristalele si bijuteriile din pietre naturale m-au fascinat inca din adolescenta cand, curioasa si atrasa de culorile si energia lor, le cautam in cutiile cu bijuterii ale mamei. Nu stiam nimic despre beneficiile si calitatile lor pe atunci, era totul instinctiv si intuitiv. Mi-a placut mereu sa port ceva special, deosebit, sa aiba amprenta mea si, de aceea, la un moment dat, am decis sa creez aceste bijuterii. La inceput le-am oferit ca daruri persoanelor dragi, ca premii la diferite concursuri si in campanii umanitare. Apoi au inceput sa fie admirate de alte persoane si astfel au devenit o provocare si s-au concretizat in ceea ce sunt astazi: adevarate bucurii si binecuvantari pentru fiecare suflet care are nevoie de ele. Prezenta cristalelor in viata mea si lucrul cu ele m-au ajutat, puterea lor deblocand energii si vindecand probleme atat de sanatate, cat si profesionale.

 

Ce fel de bijuterii gasim la Smart Handmade?

Creatiile mele sunt din si cu cristale sau pietre naturale, cu accesorii din argint si cu simboluri argintate. Sunt bijuterii talisman care iau nastere avand la baza povestea clientului, zodia, ascendentul si dorintele fiecaruia, uneori chiar si grupa sangvina. Fiecare cristal este atins si verificat de mine. Eu le curat, purific si programez cu afirmatii pozitive care le ridica vibratia. De asemenea, sunt sfintite intr-un lacas sfant. Sunt bijuterii terapie pentru suflet, minte si trup. Cristalele naturale au acea vibratie si energie pozitiva constructiva ce alina, echilibreaza, vindeca, armonizeaza sau amplifica puterea din interiorul nostru.

 

Ce fel de pietre naturale folositi la realizarea bijuteriilor?

Folosesc cristale naturale, pietre pretioase si semipretioase, pietre speciale si rare sau cristale comune.

 

Cum ne pot influenta, mai exact, aceste bijuterii? Ne puteti da cateva exemple?

Bijuteriile talisman sunt filtru si pelerina protectoare pentru suflet si corp, dar si magnet pentru tot ce este benefic si pozitiv in viata noastra. Ne pot schimba starea interioara, ne avertizeaza de un pericol iminent sau accident, schimbandu-si culoarea sau rupandu-se, ne dau incredere si ne scot la suprafata calitati si puteri interioare.

 

Ce ne spuneti despre pandantivele (medalioanele) atasate bijuteriilor? Ce simbolizeaza? Care este scopul lor?

Medalioanele atasate la coliere sunt benefice pentru chakra gatului, pentru o buna curatare a esofagului, a gatului, pentru o buna si sanatoasa comunicare si eliberare a tot ceea ce acumulam in timp si ramane nespus din diferite motive. Simbolurile atasate de bratari amplifica puterea cristalului si ajuta la activarea energiei.

 

Ne influenteaza doar piatra in sine sau conteaza si forma sau alaturarea cu alte pietre?

Pietrele in sine ne pot influenta pentru ca sunt vii, au memorie si acumuleaza energie si informatii in sute si mii de ani de formare. Apoi, la cresterea vibratiei contribuie si alte criterii ca forma, locul si combinarea lor.

 

Cum stim sa ne alegem bijuteria potrivita nevoilor noastre?

De fapt, cristalul potrivit ne alege pe noi si se manifesta printr-o atractie deosebita pentru o anume piatra. Totul vine intuitiv, din inima. Si retineti, oricat am ezita sau amana, la momentul potrivit, cristalul ne va gasi pentru a ne ajuta!

 

Cum se poarta corect aceste bijuterii? Exista reguli de urmat in acest sens?

Cristalele, fie ca sunt bijuterii, fie ca sunt obiecte de decor in casa, se poarta cu respect! Trebuie sa le tratam ca pe prietenii nostri pentru a avea rezultatele dorite. Le onoram asemenea propriilor suflete. Bratarile se poarta pe mana stanga pentru ca au legatura cu inima si pulsul, dar si cu partea dreapta a creierului. Bijuteriile se curata si se energizeaza in fiecare luna sau de cate ori simte clientul nevoia, deoarece se incarca cu energii negative. Acest fapt presupune purificarea cu fum de salvie, tamaie sau jet de apa calda! De asemenea, nu se face dus cu ele, nu se ating de produse chimice sau cosmetice.

 

Cat dureaza crearea unei bijuterii si care sunt, cu aproximatie, preturile?

O comanda poate dura cateva saptamani, caci, dupa ce este gata, bijuteria merge in asa-zisul „cuptor terapeutic”, cum il numesc eu, unde trece prin procedeul curatarii, purificarii si energizarii. Preturile variaza, incepand de la 65 lei, si cresc in functie de raritatea cristalelor, modul de prelucrare a pietrelor si accesoriile lor.

 

De unde pot fi achizitionate bijuteriile Smart Handmade?

Bijuteriile talisman handmade pot fi achizitionate de pe pagina de Facebook SMART HANDMADE BY DANA LUTU, ele putand fi comandate si prin intermediul e-mailului, la adresa [email protected].

Text: Madalina Manole