Tatiana Ernuteanu si Livia Dila – de pe tocuri direct in mijlocul oamenilor talentati

_OB74168Curaj, ambitie si multa determinare sunt ingredientele ce stau la baza proiectului 4H – High Heels High Hopes, un club menit sa-i ajute pe toti cei talentati, dar care nu au avut norocul sa fie atat de cunoscuti.

Multi invitati, o serie de evenimente indraznete, frumos si inspiratie – pe toate le gasiti intr-un melanj ce a pornit de la o idee si isi propune numai reusite. In spatele 4H se afla Tatiana Ernuteanu, jurnalista cu specializare in PR, si Livia Dila, vedeta de televiziune, dar inainte de toate jurnalista si ea. Va las sa descoperiti mai multe…

 

Tonica: De unde ideea acestui proiect si de cat timp a fost nevoie pentru a pune cap la cap itele povestii?

Tatiana Ernuteanu: Ideea s-a nascut initial din dorinta de a aduce in atentia presei si a liderilor de opinie oamenii talentati care, din fericire, fac lucruri minunate! Am considerat ca este nevoie ca oamenii valorosi, care nu au in spate un nume cu greutate, sa aiba aceasta oportunitate de a putea vorbi despre ceea ce fac, despre premiile luate, despre recunoasterea lor in afara… Cat despre timpul de pregatire, pot spune ca a fost unul foarte scurt, fiindca, de obicei, actionez impulsiv si nu stau prea mult pe ganduri atunci cand imi doresc sa fac un lucru anume.

_OB74045

Livia Dila: Eu, cel putin, am ajuns la o varsta la care mi-am facut unele bilanturi si am ajuns la concluzia ca fara niste oameni care m-au inspirat in viata, care mi-au fost mentori, alesi de mine involuntar, fara sa stiu poate termenul, fara sa fi aflat ca face parte dintr-o strategie a succesului, as fi avut un drum care nu ar fi dus la echilibrul de acum. Ma simt impacata, bucuroasa pentru ce sunt, dornica sa invat, sa ma perfectionez, dar si sa ma inconjur de oameni de cea mai buna calitate, cu potential. Impreuna cu Tatiana tot vorbeam despre asta si incet, incet se limpezea ideea.

 

Tonica: Ce semnificatie are pentru fiecare dintre voi acest proiect? Daca ar fi sa alegeti un cuvant care sa defineasca 4H, care ar fi acela?

 

Tatiana Ernuteanu: Diversitate.

Livia Dila: Da-mi voie in 3 cuvinte: bine, frumos, incredere.

 

Tonica: De unde interesul pentru oamenii necunoscuti, dar totodata talentati? Putini sunt cei care in zilele noastre mai au puterea sa mai priveasca “peste umar” si sa le dea o mana de ajutor si celorlalti.


Tatiana Ernuteanu: Cred ca este nevoie! Asa am simtit ca este de datoria mea sau a fiecaruia dintre noi sa poata contribui la imaginea unei Romanii asa cum este de fapt, plina de oameni care performeaza, care au talent, dar care nu au vizibilitate. Si m-am gandit ce as putea face eu in acest sens, cum as putea fi de ajutor.

Livia Dila: Ajutorul nu poate fi dat fara implicare, fara un mod de a gandi, de a vedea in perspectiva. O idee trebuie sa fie sustinuta, trebuie sa ai ca baza oameni care gandesc ca tine, care te urmeaza. Ei trebuie identificati si apoi trebuie cultivata apartenenta la un club de acest gen. Copiii nostri, noi nu putem trai bine in tara noastra daca nu avem forta si recunoasterea celor mai buni dintre noi.

 

Tonica: Dupa ce criterii va ghidati in viata si mai ales… ce va inspira?

 

Tatiana Ernuteanu: Foarte mult ma ghidez in viata dupa sistemul de valori pe care l-am dobandit din familia mea. Am fost invatata ce este bunul simt, politetea, ca nu poti cere nimic fara sa oferi la randul tau, ca invidia nu trebuie niciodata sa te faca sa arunci cu pietre in oamenii mai buni ca tine, ci sa inveti de la ei si ca trebuie sa ai incredere in ceea ce faci. Ma inspira tot ceea ce este autentic!

Livia Dila: Cred ca sunt un om obisnuit, caruia ii plac lucrurile frumoase, ideile care inspira, schimbarea in bine si evolutia, echilibrul. Imi plac oamenii muncitori, nu cei inconsistenti.

 

Tonica: As vrea ca fiecare dintre voi sa numeasca o personalitate pe care o admira si sa motiveze, daca se poate, alegerea facuta!

 

Tatiana Ernuteanu: Il admir pe Octavian Paler pentru luciditatea cu care priveste natura umana si societatea, pentru umanitarismul profund ce se intuieste sub aparenta unei amaraciuni cinice, pe Aurora Liiceanu pentru felul in care imbina informatia strict profesionala cu o anectodica surprinzatoare si pentru ca este o femeie cuceritoare, pe Uca Marinescu pentru felul in care a renuntat la tot pentru a-si urma visul si pentru curajul care niciodata nu m-ar caracteriza la aceste coteJ! Ii admir pe toti cei care promoveaza si sustin originalitatea. Spre exemplu, Giovanna Battaglia este cu adevarat, in acceptiunea mea, ceea ce numim “fashion icon”!

Livia Dila: Imi place Maia Morgenstern pentru tot ceea ce este si cum isi poarta celebritatea, imi place Neagu Djuvara pentru ca ma cucereste iremediabil de fiecare data. Imi plac Ana Ularu, Dragos Bucur, dar sunt atatia din multe domenii, si mai tineri si in floarea varstei.

 

Tonica: V-a incercat vreodata sentimentul ca atunci cand vrei sa faci prea mult bine oamenii te privesc cu scepticism si isi pun semne de intrebare?


Tatiana Ernuteanu: Bineinteles, dar nu ma demobilizeaza parerea celorlalti atata timp cat stiu ca intentiile mele sunt de buna credinta. Nu doresc sa ma erijez in postura unui om fara cusur! Fiecare are dreptul sa fie suspicios si sa aiba indoielile lui! Timpul ii va arata adevarata fata a lucrurilor!

Livia Dila: Eu chiar nu ma gandesc la asta. Din fericire am intalnit persoane care s-au luminat la fata la auzul ideii, al proiectului. Nu luam de la nimeni nimic, nu suntem o amenintare pentru nimeni, e loc pentru toti sub soare. Vrem doar sa ne inconjuram de cei care gandesc ca noi si sa ne sprijinim reciproc, pentru un rezultat care sa bucure. 

 

Tonica: 4H – High Heels High Hopes este un proiect indraznet, un club menit sa ii ajute pe oameni sa isi dezvolte talentul si aptitudinile si sa le transforme in mici businessuri. Ce impact credeti ca va avea? 

 

Tatiana Ernuteanu: Imi place sa cred ca oamenii vor rezona cu valorile si misiunile noastre. Sper sa fim sustinuti in actiunile pe care le vom intreprinde de cat mai multi oameni frumosi, inspirati, iubitori, relaxati, pozitivi si mai cu seama increzatori. Sunt constienta ca exista si un minus, si anume ca aici nu avem acel element glamour care este atat de cerut pe piata, insa speram sa putem si fara elJ.

Livia Dila: Deja oamenii se intreaba cum pot face parte din club, daca este unul exclusivist. Putem sa-i spunem si asaJ pentru ca e vorba de cei inteligenti, carismatici, creativi, dar care trebuie cunoscuti. Ne asteptam ca impreuna sa gasim idei, sa fie interactiv, ca o adevarata comunitate. Vom gasi modalitati sa-i premiem pentru ideile care s-au putut pune in practica, sa fie stimulativ, sa fie mandri ca sunt parte din club, iar activitatea noastra sa fie transparenta, usor de urmarit.

 

Tonica: Ce inseamna un model de urmat si care este mesajul 4H?


Tatiana Ernuteanu: Raspunsul va fi din perspectiva a ceea ce implica un model de urmat in cadrul clubului. Inseamna a putea prelua din experientele de viata ale respectivului model, solutiile care au functionat in depasirea unor obstacole, identificarea unor oportunitati, invatarea din erorile facute de acela, tot ceea ce ar putea constitui transfer de cunostinte si informatii care te-ar putea ajuta. Mesajul nostru este acela de a sustine tinerii valorosi.

Livia Dila: Nu exista persoana de buna calitate, pe care s-o fi intalnit la un eveniment, care sa nu spuna ca ne trebuie o schimbare, ca trebuie descoperiti si alti oameni, ca e important sa ne cunoastem valorile. Eu cred ca fiecare dintre noi are in minte modele pe care le-ar vrea facute publice. Mizam pe asta, pe sprijinul lor. Iar ca mesaj, 4H vrea sa inspire si sa dea energie buna. 

 

Text: Ruxandra Raica