100 de ani de moda romaneasca

Centenarul Marii Uniri este un moment important, marcat inclusiv in moda, portul traditional romanesc fiind punctul de plecare pentru evenimentul Fashion Spring Festival, prin care s-a dorit promovarea tinerilor designeri, dar si a ceea ce are de oferit moda romaneasca pe plan international.

Printre momentele speciale din cadrul festivalului s-a numarat prezentarea expozitiei „Un secol de costum in Romania”, din colectia prof. dr. Adina Nanu, dar si a evenimentului „100 de ani de moda si arta populara romaneasca” , care a inclus prezentari de moda ale studentilor de la Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti, Universitatea de Arta si Design din Cluj Napoca, prezentari de modă ale designerilor invitati din Grecia, Italia, Franta, Anglia etc.

100 de ani de modă românească în Anul Centenarului from Online Tonica on Vimeo.

La eveniment au fost prezenti si antreprenori din domeniul fashion, printre care si Elena Stoica, manager si owner Tricotton Junior, interesati sa ajute dezvoltarea industriei de profil, sa descopere si sa incurajeze designeri autohtoni talentati.Se pregateste Eurovisionul modei

Festivalul a fost organizat de Fashion Tv Romania, reprezentatul oficial Fashion Tv International, in parteneriat cu European Fashion Council, al carei presedinte, doamna Nadya Valeva, a fost prezenta la eveniment alaturi de omoloaga sa din Romania, doamna Anca Balan, presedintele Romanian Fashion Council.

Urmareste materialul video din care vei afla, printre altele, despre un proiect de anvergura care se va organiza anul viitor, un Eurovision al modei, competitie care va avea ca scop promovarea tinerilor designeri din Europa!

Text: Oana Baltoc