Ana Novic, creatoarea de moda din spatele rochiilor pictate

ana-novic-creatorea-de-modaAna Novic este o creatoare de moda aflata la inceput de drum, dar care a reusit deja sa cucereasca inimile si dressingurile femeilor din Romania. Despre hainele pe care le creeaza spune ca sunt feminine si indraznete si adevarul este ca li se potriveste foarte bine cuvantul „altfel”. Si-a facut un bagaj mare pentru primavara aceasta, dar si pentru vara ce urmeaza. A impachetat in el cele mai de pret comori…Tonica: Cum s-a nascut ideea hainelor pictate?

Ana Novic: Ideea hainelor pictate a venit dintr-o joaca intre mine si Vera Holostencu, prietena mea din copilarie. Ea este pictorita si, intr-o zi, eram la mine in atelier cand mi-a venit ideea ca am putea face ceva revolutionar pe piata fashion din Romania. Si ei i s-a parut o idee foarte buna, asa ca ne-am apucat de treaba!

Tonica: Ce fel de vopsea se foloseste pentru pictarea hainelor si cum ar trebui sa ingrijim aceste piese vestimentare?

Ana Novic: La fel ca si cu celelalte piese Ana Novic, cu fiecare rochie trebuie sa ne purtam cu grija. Fiind obiecte vestimentare unicat, trebuie tratate cu o atentie speciala. Rochiile pictate manual trebuie sa fie spalate la maximum 30 de grade in masina de spalat ori la o spalatorie uscata! Cat despre vopselurile folosite, acestea sunt special pentru textile.

Tonica: Ai declarat la un moment dat ca ideile tale se contureaza direct pe materiale. Ce te inspira atunci cand creezi?

Ana Novic: Absolut tot ce este in jurul meu, de la experientele personale, la cele ale oamenilor apropiati. Poate fi vorba de o zi anume, de un eveniment anume, de orice. Am norocul sa imi gasesc inspiratia exact atunci cand am nevoie. Rareori mi se intampla sa fiu in pana de idei, iar toate mi se contureaza in minte atunci cand iau contact cu materialul pe care urmeaza sa il folosesc!

Tonica: Cand va avea loc lansarea colectiei de debut si ce surprize pregatesti?

Ana Novic: Pe data de 22 aprilie vom lansa oficial pe piata brandul Ana Novic. Va fi un eveniment cu totul special, la care se munceste de zor. Evident, in cadrul acestui eveniment voi prezenta si colectia mea de debut, care va fi pe jumatate pictata manual de Holostencu Vera. O sa fie ceva ce nu s-a mai facut in Romania!

Tonica: Care sunt propunerile Anei Novic pentru primavara 2015?

Ana Novic: Propun tinute elegante, diafane, speciale, unicat. Pentru mine e foarte important sa tin cont de dorintele clientelor, la care vin cu ideile personale, astfel incat, la final, produsul finit sa fie cel mai bun.

Tonica: Ce anume crezi ca inspira creatiile tale celor din jur?

Ana Novic: Feminitate, in primul rand. Clasa, rafinament, indrazneala, originalitate. Sunt lucruri pe care le-am auzit de la oameni, nu pe care le spun eu. Asadar, ii cred pe cuvant!

Tonica: In curand vei deveni mamica. Ce propuneri vestimentare ai pentru femeile care se afla in aceeasi postura?

Ana Novic: Asa cum am spus si in cadrul evenimentului „Insarcinata si frumoasa”, femeile insarcinate nu trebuie sa se fereasca sa isi puna corpul in evidenta. Exista foarte multe solutii vestimentare pentru femei care asteapta un copil, de la salopete lejere, la tricouri si rochii mai largute, dar cu croiuri speciale, pana la rochii mulate, pe care eu le port foarte des. Sarcina m-a facut sa ma simt frumoasa si nu am incercat sa imi ascund deloc formele.

Tonica: Cum ai putea defini stilul pe care il propui?

Ana Novic: Feminin si increzator. Rochiile mele se adreseaza femeilor cu personalitate, indraznete, care nu se tem sa iasa din anonimat si care incearca tot timpul sa fie frumoase si originale.

Text: Ruxandra Dumitrescu