Colectia „Tailored Glory 2015” by Alexandru Ciucu

Zilele trecute, Alexandru Ciucu a lansat, intr-un cadru pe masura, colectia „Tailored Glory”, inspirata de uniformele militare din secolul al XIX-lea. La eveniment a fost prezenta toata spuma showbizului autohton, iar printre vedete ii amintim pe Ilie Nastase si sotia sa, Irinel Columbeanu, Dj Wanda, Anca Turcasiu, Giulia Nahmany, Ellie White, Andreea Marin, Virgil Iantu, Serban Copot, fetele din trupa Amadeus, Geanina Ilies, Maria Simion, Dana Savuica si lista poate continua. Nu a lipsit, desigur, nici sotia designerului, Alina Sorescu, care a stralucit la propriu prin machiaj, accesorii si delicatete. Un lucru este cert: in anul 2015, se poarta gloria si onoarea.Manechinii – soldatii Regimentului 30 Garda Mihai Viteazul

Cu ocazi implinirii a 155 de ani de la infiintarea Regimentului 30 Garda Mihai Viteazul, manechinii care au defilat pe catwalk si au imbracat creatiile semnate de catre Alexandru Ciucu au fost chiar soldatii Regimentului. Designerul a marturisit ca nu a intampinat nici cea mai mica problema in a colabora cu soldatii care s-au descurcat impecabil, de parca ar fi facut asta dintotdeauna. Soldatii, dar si creatiile au fost aplaudate indelung de catre toti cei prezenti la eveniment. Atmosfera a fost una pe masura, iar prezentarea a fost deschisa pe muzica Marsului de intampinare a Armatei Romane.

Glorie croita pe masura

Colectia semnata de catre Alexandru Ciucu pastreaza accentele hainelor militare si ne duce cu gandul la ordine si rigoare. Detaliile care au facut diferenta au fost nasturii metalici, epoletii, buzunarele cu burduf si un nou tip de redingota cu vesta si guler ridicat. In materie de culori, colectia a urmarit tonurile de marsala, culoarea-vedeta a anului 2015, verde, bleumarin, maro, gri. Nu au lipsit dungile si carourile. Tesaturile de foarte buna calitate sunt una dintre trasaturile colectiei. „Tailored Glory” este o colectie ce cuprinde costume casual, costume de business, dar si costume destinate serilor de ceremonie. Surpriza serii a venit din partea costumelor cu influente militare purtate de catre domnisoare. Versatilitatea si stilul contemporan sunt principalele trasaturi ale colectiilor semnate Alexandru Ciucu.

Inspiratia designerului

Pentru colectia „Tailored Glory”, Alexandru Ciucu a lucrat din luna august si pana in luna decembrie a anului 2014. Intrebat ce anume l-a inspirat pentru a crea aceasta colectie, designerul a marturisit ca tocmai acest context international conflictual a reprezentat inspiratia sa. Fiecare dintre cele 24 de creatii masculine rafinate a primit numele unei faimoase batalii istorice, iar croiala, eleganta si maturitatea ne surprind. Creatiile feminine au primit nume precum Tulip, Orchid si Daisy si au subliniat delicatetea feminina. „«Tailored Glory» este o colectie unica. Clientii mei sunt oameni de succes si am plecat de la ideea ca, daca ar fi activat in domeniul militar, cu siguranta ar fi ajuns generali”, a declarat Alexandru Ciucu.

Text: Ruxandra Dumitrescu