Cum stii ca ai nevoie de sex? Iata care sunt semnele transmise de corp!

Lipsa sexului poate afecta organismul uman, atat la nivel fizic cat si al nivel psihic. Pe langa placerea obtinuta in timpul actului sexual, specialistii sustin ca sexul imbunatateste starea de sanatate si are impact pozitiv asupra frumusetii. Atunci cand trece o perioada lunga in care apetitul sexual este reprimat, corpul incepe sa emita semnale caracteristice. Iata cum se manifesta nevoia de satisfactie sexuala!Avantajele si dezavantajele partidelor rapide de sex

Tulburari de somn

In timpul actului sexual in corp este eliberat un hormon numit oxitocina, responsabil, printre altele, si de inducerea somnolentei dar si de calitatea buna a somnului. Persoanele care se confrunta cu tulburari de somn si insomnii dese, iata ca ar putea gasi remediul… chiar in pat.

Stres si anxietate

Stresul si modificarile bruste de dispozitie sunt simptome ale persoanelor care nu au o viata sexuala activa si constanta. Daca trece o luna fara a avea contact sexual, starea psihica este prima afectata, iar iritabilitatea, nervii, anxietatea si pesimismul sunt primele semne. Acest lucru provine ca urmare a faptului ca organismul nu are suficiente rezerve de endorfine, moleculele fericirii care sunt secretate in timpul contactului sexual.

Locuri periculoase pentru a face sex

Fantezii sexuale

Este normal ca fanteziile sexuale sa faca parte din viata fiecarei persoane, insa, atunci cand acestea devin zilnice si se manifesta, de exemplu, chiar si in timpul programului de munca, este semn clar ca organismul ar nevoie de sex. De asemenea, visele erotice constante sunt un semnal de alarma.

Piele terna

In timpul actului sexual, este facilitata deschiderea porilor si impuritatile sunt eliminate la suprafata pielii, astfel incat acumularea acestora sub epiderma este aproape imposibila la persoanele care fac sex constant. De asemenea, activitatea sexuala, asemenea oricarei alte activitati fizice, imbunatateste circulatia sangelui si favorizeaza eliminarea toxinelor. Rezultatul? O piele mai curata si mai stralucitoare.

Sanatatea intima a cuplului: iata probleme care diminueaza apetitul sexual

Dureri de cap

Lipsa sexului pentru o perioada indelungata de timp provoaca un disconfort fizic resimtit, in primul rand, prin dureri constante de cap. Explicatia vine din faptul ca in corp exista o deficienta de endorfine si serotonina, hormoni care, pe langa rolul de a induce starea de bine a organismului, actioneaza ca niste analgezice naturale.

Nesiguranta

Sexul este o activitate care imbunatateste stima de sine si permite, atat femeilor cat si barbatilor, sa se bucure de o crestere a sex-appeal-ului. Lipsa activitatii sexuale, indiferent de motiv, provoaca nemultumire, nesiguranta si incertitudine si conduce catre adevarate stari depresive, care, de cele mai multe ori, sunt puse pe seama unei alte cauze.

Afrodisiace care incing atmosfera in dormitor

Izolare

Inhibarea dorintei sexuale pentru o perioada mai lunga de timp provoaca organismul sa-si domine emotiile si astfel, in timp, riscul de a pierde apetitul sexual este foarte mare. Din pacate, cele mai multe persoane, atunci cand ajung in acest stadiu, au tendinta de a se autoizola si a cauta satisfactia sexuala fie alaturi de un partener de ocazie, fie alaturi de un fost partener.

Text: Madalina Manole