Design si confort intr-o pereche de pantofi – lansarea colectiei Mihaelei Glavan

Gradina Botanica din Bucuresti a gazduit, timp de 3 ore, creatiile semnate de catre Mihaela Glavan. Intr-un spatiu unic si exotic (serele de citrice), culorile, materialele, motivele florale si cele orientale s-au impletit intr-un dans nebunesc si s-au prins in hora cu natura. Colectia de primavara-vara 2015 a Mihaelei este una aparte si se distinge prin originalitatea imprimeurilor, a tocurilor si a indraznelii. Te invitam si pe tine sa o descoperi… ascunsa printre vegetatie… intr-o oaza de liniste si calm.Tonica TV: Cum s-a nascut ideea acestei noi colectii?

Mihaela Glavan: Este vorba despre demersul creativ din spatele incaltamintei de autor. Am avut ajutorul Iulianei Vilsan (scenograf) pe care de data aceasta am mutat-o din zona teatrului in zona modei. Regasim pe tocurile pantofilor pasarea, este o pasare imaginata de mine, ea nu exista, este o pasare fantastica. In cadrul colectiei am folosit fundele reinterpretate, sandalele gladiator, tocurile groase. Este vorba despre design si confort intr-o pereche de pantofi.

Tonica TV: Care sunt materialele si culorile care predomina in aceasta colectie?

Mihaela Glavan: In primul rand, pielea intoarsa, materialul textil imprimat. Ca nuante, le regasim pe cele pe care le folosesc in mod normal intr-o colectie si care imi plac foarte mult, si anume nude-ul, auriul, mai putin negru de data aceasta. Mult rosu, rosu ars si albastru cerneala.

Tonica TV: Daca ar fi sa alegi un cuvant prin care ai putea defini colectia, care ar fi acela si de ce?

Mihaela Glavan: Magie… magie este tot ceea ce facem, eu ca designer, Iuliana ca scenograf, toti cei care privesc creatiile traiesc prin ceea ce facem noi.

Tonica TV: De ce imprimeurile inspirate din covoarele persane?

Mihaela Glavan: Mie, personal, imi plac foarte mult aceste imprimeuri si imi place covorul persan, marocan. Cromatic, arata bine. La urma urmei, este o joaca intre organic si anorganic.

Tonica TV: Exista o anumita pereche de pantofi care nu ar trebui sa-i lipseaca niciunei femei?

Mihaela Glavan: Sunt mai multe… acum ca ma intrebi… stiletto negru, nude, auriu, argintiu, balerini in aceleasi nuante, sandalele cu o baretuta, foarte finute. Sandalele gladiator reprezinta un must have al acestui sezon. Acestea sunt si cu toc gros si flat, si cu barete late, si cu barete subtiri. Am dezvoltat o talpa foarte usoara, insa cu un aspect mai dur, mai robust.

Parerile vedetelor despre colectia de primavara-vara 2015 a Mihaelei Glavan

Cosmina Pasarin: Imi place foarte tare noua colectie a Mihaelei, am vazut in cadrul expozitiei si sandalele pe care le am astazi in picioare. Imi place foarte mult stilul ei, imi place ca este foarte indrazneata, vine cu tot felul de propuneri care mai de care mai speciale. Toate lucrurile pe care ea le face sunt cu siguranta create pentru oamenii care au curaj sa le poarte… nu pentru oricine.

Laura Lazar: Am citit povestea conceptului si mi se pare incredibil ca a pornit totul de la o pasare, pasarea care se afla in centrul serei. Incaltamintea o stiam, stiu ca Mihaela este un designer desavarsit, deci nu aveam dubii.

Sorin Brotnei: Pantofii, ca de obicei, sunt superbi, drept dovada am si eu o pereche…

Text: Ruxandra Dumitrescu