Iata 6 simptome rare ale refluxului gastroesofagian

Refluxul gastroesofagian apare atunci cand alimentele din stomac, impreuna cu acidul gastric, urca din esofag pana in cavitatea bucala. Insa, nu este obligatoriu sa se produca regurgitatia, alimentele putand urca doar 40 cm de la esofag si astfel sa provoace o puternica senzatie de arsura in capul pieptului. Aceasta neplacuta situatie are tendinta de a aparea atunci cand mancam o masa copioasa, cu multe grasimi, sau cand, imediat dupa masa, ne intindem in pozitia culcat, seara fiind perioada prielnica. Netratat, refluxul acidului gastric conduce la aparitia gastritei si este cauza importanta a ulcerului gastric. Cu toate ca senzatia de arsura este primul si cel mai intalnit simptom, iata ca mai exista si o serie de manifestari care anunta refluxul gastroesofagian si care ar trebui luate in calcul.Regimul alimentar in gastrita

Hipersalivatia

Daca in timpul mesei simti o cantitate mai mare de saliva decat de obicei este semn ca stomacul transmite semnale catre glandele salivare stimulandu-le astfel incat bolul alimentar care va ajunge la acesta sa fie cat mai bine mestecat si astfel sa se previna regurgitarea sa.

Remedii naturiste pentru gastrita

Pneumonie

Cu toate ca pare greu de grezut, unul dintre simptomele bolii de reflux gastroesofagian este periculoasa pneumonie. Care este legatura? Acidul gastric irita esofagul si, in unele cazuri, acesta poate provoca o eroziune si declansa o infectie la plamani. De asemenea, refluxul acidului din stomac inrautateste dramatic situatia in cazul astmului.

Probioticele, remedii pentru bolile stomacului

Durere in piept

Un simptom foarte des intalnit este durerea in piept pe care multi o pun pe seama unui atac de cord. Indiferent de cauza, daca aceasta apare este recomandat sa mergeti la o investigatie urgenta la camera de garda.

Sfaturi pentru imbunatatirea digestiei

Gust amar

Acidul gastric, chiar daca ajunge doar la nivelul esofagului, provoaca un gust amar in gura care este resimtit timp de cateva ore. Problema principala este ca, daca devine o situatie constanta, calitatea gustului va fi afectata. Acest simptom poate fi pus pe seama igienei orale precare sau pe seama problemelor hepatice, insa, daca se asociaza si cu alte manifestari ale refluxului gastroesofagian, ar trebui consultat de urgenta un medic gastroenterolog.

Acestea sunt cauzele psihice ale bolilor comune. Trateaza-te altfel!

Sforait

Acidul gastric poate irita caile respiratorii si poate provoca o tuse seaca deranjanta si un suierat care sa impiedice procesul normal de respiratie, peste noapte cauzand chiar sforait. In cazurile avansate, pot aparea infectii si dispnee.

Semne minore care anunta probleme de sanatate majore. Nu le ignora!

Digestie defectuoasa

Atunci cand refluxul acidului a lasat rani, chiar daca acestea s-au cicatrizat, in momentul cand alimentele trec prin acea zona provoaca durere si disconfort. Persoana resimte acest aspect ca pe o zgarietura, accentuata cu precadere la ingerarea alimentelor picante sau acide. De asemenea, durerea puternica, ragaitul si balonarea sunt stari care pot insoti simptomatologia. Aceasta problema poate fi tratata doar cu dieta alimentara adecvata.

Text: Madalina Manole