MAGIC by Rita Muresan

Creatoarea de moda Rita Muresan a venit cu ideea unui proiect inedit, care imbina pasiunea ei pentru moda cu dragostea pentru natura. Dorind sa invite oamenii sa se apropie de natura, sa ii ofere afectiune si sa foloseasca darurile naturii pentru a-si crea o stare de bine interior, Rita a initiat proiectul Magic. Am fost si noi alaturi de ea atat la conferinta de presa sustinuta cu ocazia lansarii proiectului, cat si la prezentarea de moda ce a avut loc la inceputul lunii iulie in Parcul Carol.

In prezentare am putut vedea rochii vaporoase, din materiale naturale, cu imprimeuri florale, vesele si diafane. Modelele au defilat desculte pe iarba, printre copaci, iar la finalul serii, cei prezenti au fost invitati sa isi scrie dorintele pe biletele, pentru a beneficia de energia pozitiva transmisa de luna plina din acea seara. Rita a fost extrem de emotionata, s-a bucurat pentru ca a reusit sa vada acest proiect devenind realitate si a plans in acelasi timp la gandul ca fiica sa cea mare, Rebecca, care a fost model in prezentare, va pleca la facultate in strainatate.

 TONICA: Ce inseamna proiectul Magic?

Rita Muresan: Magic este un proiect dedicat Mamei Natura si fiintelor elementare ale naturii: elfi, spiridusi, gnomi, silfide, sirene. Este un proiect organizat impreuna cu o echipa de voluntari senzationali si dorim impreuna sa transmitem mesajul: Mama Natura are nevoie de iubire acum!

T: Spuneti-ne mai multe despre colectie…

RM: Colectia este foarte simpla, din materiale naturale, voaluri de matase si matase, cu croiuri foarte simple. Rochiile sunt croite in asa fel incat sa poata fi purtate de mai multe marimi. M-am gandit sa folosim niste trucuri, dar este foarte simpla, n-am vrut sa epatez cu colectia, am vrut ca mesajul sa fie cel mai important.

T: De la ce a plecat ideea proiectului, de ce ati vrut sa faceti cunoscute aceste lucruri?

RM: Pentru ca simt ca este momentul ca noi sa nu mai trecem nepasatori prin natura si sa incepem sa ne bucuram de ceea ce avem in jurul nostru. Sa ne imprietenim cu natura, pentru ac ea sa se imprieteneasca cu noi. Natura poate trai fara noi, dar noi nu putem trai fara ea. De multe ori trecem prin natura fara sa bagam in seama copacii, iarba sau florile. Cred ca este momentul sa imbratisam un copac sa-i multumim pentru ca respiram aerul pe care el ne ajuta sa il respiram, sa zambim unei flori, sa ne bucuram de frumusetea ei, sa-i vorbim frumos si sa ne bucuram chiar si de un fir de iarba. Acesta este mesajul proiectului si colectiei Magic.

T: Aveti si niste accesorii foarte interesante, ce reprezinta?

RM: Sunt create special pentru colectie si sunt urechiusi de elf.

T: Cum ti s-a parut prezentarea din aceasta seara?

Florentina Opris: Incarcata de multa emotie, o colectie de vara foarte frumoasa. Mi-a palcut o rochita verde superba. Rita a fost ca de fiecare data, plina de energie pozitiva. Si eu obisnuiam copil fiind sa merg desculta prin iarba. Si acum umblu foarte mult desculta oriunde am ocazia si asta pentru ca eu consider ca natura ma incarca cu foarte multa energie pozitiva.

 

Text: Bianca Badescu