Mango

mangoDe la mango se utilizeaza fructele si frunzele. Fructele necoapte sunt indicate in curele de slabire (avand efecte laxative), in lupta impotriva cancerului, in reglarea glandei tiroide, in imbunatatirea memoriei. Acest fruct nu are contraindicatii, poate fi consumat de oricine, cu exceptia persoanelor care sufera de probleme renale sau diabet, din cauza continutului ridicat de zaharuri.


Exista cercetatori care afirma cu tarie ca, daca se consuma un mango inainte de culcare, acesta va avea un efect apropiat cu cel al somniferelor.

Frunzele de mango au proprietati antiinflamatorii, fiind suficienta incalzirea acesteia si aplicarea pe partea cu probleme pentru a se constata imediat beneficiile. Conform unor studii recente, unele tumori localizate la plamani, prostata, colon si san sunt sensibile la extractele din mango, demonstrand astfel ca mango are proprietati antitumorale.


Multumita continutului ridicat de oligominerale, mango este un fruct cu proprietati laxative si diuretice usoare, fiind astfel un aliment ideal pentru cei care au probleme cu constipatia sau retentia de apa.

Cu mango este posibila chiar si vindecarea tusei si racelii, daca se fierbe coaja si se bea apoi calduta de trei ori pe zi timp de o saptamana.

Vezi si alte plante cu M