Macesul

MacesulCunoscut inca din vechime ca planta medicinala, este apreciat si in prezent pentru continutul bogat in vitamina C, dar si in vitaminele A, B1, B2, P, K, acid nicotinic (vitamina antipelagroasa).


Pe langa vitamine, macesele mai contin zaharuri, acid citric si malic, pectine, tanin etc. In terapeutica, se folosesc ca tonic vitaminizant, avand proprietatea de a intari organismul, pentru convalescenti fiind recomandate sub forma de ceai, sirop, marmelada si vin.

Datorita vitaminei P, preparatele din macese mentin permeabilitatea si fragilitatea vaselor capilare, normalizand circulatia sangelui.

Macesele au insusirea de a mari secretia biliara, fiind indicate in afectiunile ficatului. De multe ori sunt recomandate in starile de inflamatie intestinala sau pentru a combate piatra la rinichi si vezica.


Ceaiul de macese este diuretic, marind cantitatea de urina in 24 de ore. Neproducand nicio iritatie, este recomandat in bolile cailor urinare si de rinichi pentru o cura mai indelungata.

iulie 12th, 2013 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate