Mesteacanul

MesteacanulEste un excelent detoxifiant, scade tensiunea arteriala, ajuta la eliminarea edemelor. Cu sute de ani in urma era denumit „arborele vietii” deoarece de la mesteacan se foloseau si se mai intrebuinteaza inca: frunzele, mugurii, coaja si seva. La noi in tara, mai cunoscute sunt frunzele care se folosesc pentru a mari diureza, prin producerea acesteia se elimina toxinele din corp, avand in acelasi timp si o actiune depurativa.


Multe boli de piele sunt influentate in bine de o cura facuta cu ceai de mesteacan. Diureza produsa are o actiune favorabila in reumatism, guta, inflamatii articulare si nefrite cronice. Se recomanda in formele cardio-renale insotite de edeme si albuminurie, contribuind la eliminarea apei retinute in tesuturi. Nu provoaca iritatii ale parenchimului renal. Favorizeaza eliminarea acidului uric si colesterolului. Mugurii, datorita uleiului volatil pe care-l contin, au proprietati antibiotice.


Mesteacanul se comporta ca antibiotic asupra bacilului Coli, stafilococului auriu si asupra bacilului anthracis. Ajuta la vindecarea artrozei, pistruilor, urticariilor, acneei, transpiratiilor excesive.

iulie 12th, 2013 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate