Mananci noaptea? Iata ca exista si beneficii!

Cu siguranta ai auzit ca nu este recomandat sa mananci noaptea tarziu, mai ales dupa ora 20:00, iar explicatiile sunt legate atat de frumusete cat si de sanatate. Silueta este prima care are de suferit pentru ca metabolismul incetineste, arde mai putine calorii, si astfel grasimile se depun mult mai usor, iar locul preferat este zona abdominala. Pe de alta parte, sanatatea este si ea afectata avand in vedere ca apare o suprasolicitare a sistemului digestiv, si nu numai, in momentul in care acesta ar trebui sa se odihneasca. Mancarea nefiind in totalitate digerata, dimineata te vei trezi cu stari de greata, dureri de cap, balonare si nivelul de energie va fi scazut. In plus, mesele tarzii sunt responsabile de cresterea glicemiei si, implicit, a grasimii abdominale. Ei bine, iata ca mai multe studii au demonstrat ca, in anumite conditii, mancatul noaptea nu este daunator organismului, ba mai mult, contribuie la pierderea kilogramelor in plus. Insa, atentie! Este important ca mesele tarzii sa fie cat mai sarace in calorii!



Atentie la dieta! Iata cum „ne punem pofta-n cui”!

Cina cu indice glicemic mic influenteaza glicemia

Un studiu publicat in American Journal of Clinical Nutrition a demonstrat ca cina influenteaza pozitiv glicemia cu singura conditie ca alimentele consumate seara sa aiba un indice glicemic scazut. Rezultatele au demonstrat ca ceea ce mancam seara afecteaza raspunsul corpului la ceea ce mancam la micul dejun, mai exact, organismul regleaza mai bine nivelul zaharului din sange pe parcursul diminetii. Se recomanda o cina compusa din piep de pui la gratar sau somon cu salata.

Carbohidratii reduc apetitul

Un studiu publicat in Obesity and Nutrition, Metabolism and Cardiovascular Diseases a concluzionat faptul ca daca sunt consumati la cina, carbohidratii controleaza pofta de mancare pe parcursul zilei. La studiu au participat doua grupe de persoane, prima grupa consumand carbohidrati pe parcursul intregii zile, iar cea de-a doua doar seara. Rezultatele au demonstrat ca persoanele din grupa a doua au avut modificari hormonale care au condus la micsorarea apetitului pe parcursul zilei urmatoare.

Iata 5 greseli din cauza carora nu scapi de grasimea de pe abdomen!

Nu toti carbohidratii ingrasa

Cu totii stim ca sportul contribuie in cea mai mare masura la remodelarea corporala si la pierderea surplusului de kilograme, si, de asemenea, ca dupa un exercitiu fizic intens organismul are nevoie de proteine pentru a-si reface fibrele musculare. Insa, ceea ce mai putin cunoastem este ca si carbohidratii sunt esentiali in acest proces de refacere a muschilor. Cu toate ca este intens criticat, consumul acestora, mai ales la ore tarzii, fiind responsabil de acumularea grasimii in organism, iata ca dupa un antrenament fizic se recomanda, indiferent de ora, consumul carbohidratilor, de preferat, al celor de calitate. Consumati fructe, cu precadere banane, linte, fasole sau lactate.

Iata 6 alimente care contin carbohidrati sanatosi si nu ingrasa!

Proteine la cina? Da!

In timp ce dormim corpul nostru continua sa lucreze, insa, nu la aceeasi capacitate ca pe timpul zilei si din aceasta cauza multi nutritionisti interzic la cina consumul alimentelor grele, cu grasimi. Insa, iata ca un studiu publicat in Medicine and Science in Sport and Exercise a demonstrat ca mancatul la ore tarzii, inclusiv consumul carnii si lactatelor, adica al proteinelor, este benefic pentru cresterea musculaturii in timpul somnului. Se recomanda a se consuma seara, cu atat mai mult dupa un antrenament sportiv, carne de pui fiarta sau la gratar si, din categoria lactatelor, iaurt.

Tii dieta? Iata 3 greseli alimentare care te pot ingrasa! Detalii aici!

Text: Madalina Manole