Prima editie de Muntenia Fashion Days a fost un succes

De departe cea mai complexa prezentare de moda pe care am vazut-o la Muntenia Fashion Days a fost cea de la Institutul de Moda Salomeia Truta, in care au fost implicati 5 designeri care au lucrat timp de 4 luni la aceasta colectie de debut, avandu-l ca inspiratie pe Vlad Tepes.

Lucrarile complexe, adevarate opera de arta, au avut un feedback extraordinar, iar spectatorii prezenti si-au demonstrat admiratia prin ropote de aplauze, lucru rar intalnit la o audienta fara experienta in show-uri de moda.

Salomeia Truta, fondatorul Institutului de Moda, s-a declarat multumita de eforturile cursantilor sai si ii va sustine in continuare, pana cand vor termina studiile si isi vor lua diplomele. Daca nu stiati, cursurile Institutului de Moda tin un an de zile si sunt impartite pe module si specializari, la finalul anului, studentii fiind acreditati de Autoritatea Nationala de Calificari sa isi practice meseria.

Irina Mazilu este tot cursanta la Institutul de Moda, dar si-a prezentat colectiaWomanland separat, intitulata sugestiv “My second skin”, o colectie de rochii de seara superbe, realizate in intregime din tul. Irina ne-a marturisit ca a ales acest material pentru ca se poate asorta usor, este fluid si elegant, iar perlele sunt clasice si nemuritoare si se completeaza perfect. „La una dintre rochii am muncit 10 zile, au intrat 50 de metri de tul, iar totul este cusut manual.”IA nu iese din tendinte

Anda Manescu, prezenta cu o colectie de ii la Muntenia Fashion Days, ne-a demonstrat ca portul traditional si imprimeurile entice nu mor niciodata, ci raman adanc intiparite in memoria colectiva. Reinterpretate, acestea au si mai mult succes, iar in strainatate au cerere foarte mare. Cu preturi intre 160 si 1.000 de lei, realizate manual, iile sunt piese care nu trebuie sa ne lipseasca din dressing.

„Zona de inspiratie este cea din care ma trag eu, mai exact zona Breaza. Am pastrat si modele vechi, autentice, pe care nu le-am modificat absolut deloc, dar inovam prin materiale noi si imprimeuri noi. Orice femeie trebuie sa aiba o ie, clar! Ne reprezinta feminitatea.”

Text: Catalina Buzdun