Rochii elegante cu iz parizian

Cand am pasit in atelierul de creatie al lui Arthur Dinu, m-am simtit coplesita de atmosfera boema, cu iz parizian care ma inconjura. De la designul incaperilor si pana la rochiile delicate expuse, totul ma ducea cu gandul la finetea si rafinamentul unei veritabile “madame de France”.

Arthur Dinu este designerul brandului Marie Ollie, un artist in adevaratul sens al cuvantului, care reuseste sa imbine in cel mai frumos mod cu putinta pictura cu creatia vestimentara, rochiile sale depasind granitele timpului si devenind adevarate piese de arta.

 Tonica Tv: Cum a inceput povestea Marie Ollie?

Arthur Dinu: Povestea Marie Ollie este foarte frumoasa, dar o sa o spun pe scurt. Marie Ollie este un brand recent, nascut din dorinta de a creea tinute cat mai personale. Mi-am dorit ca numele sa fie unul frantuzesc si feminim pentru a se identifica cu stilul si cu ceea ce vrem sa transmitem publicului.

 

Tonica Tv: Carui tip de femeie i se adreseaza tinutele Marie Ollie? Cum este femeia Marie Ollie?

Arthur Dinu: Femeia Marie Ollie este gratioasa, este frumoasa, este usor misterioasa si poate fi oricare din femeile intalnite pe strada.

 

Tonica Tv: Ce fel de materiale si culori predomina in colectiile tale?

Arthur Dinu: Materialele folosite sunt materiale naturale combinate cu materiale mai noi, moderne, ce permit diverse jocuri sculpturale sau modelarea lor intr-un anumit fel pentru a obtine forma dorita. Culorile sunt pastelate, eu sunt destul de simplist in ceea ce reprezinta culorile, nu-mi plac tinutele foarte colorate.

 

Tonica Tv: Care este propunerea ta pentru sezonul de toamna?

Arthur Dinu: In aceasta toamna se poarta materialele foarte groase, simt aceasta toamna foarte cozy. Vara a fost foarte capricioasa si daca toamna va fi la fel, atunci propun sa purtam materiale care sa ofere confort, in primul rand.

 

Tonica Tv: Cum ai descrie pasul facut intre pictura si design vestimentar?

Arthur Dinu: Ca si specializare, am terminat bijuteria. Nu a fost un pas tocmai de la pictura, ci de la designul de bijuterie la designul vestimentar. Ele merg oarecum mana in mana pentru ca intotdeauna cand faci designul pentru o piesa de bijuterie o gandesti in raport cu tinuta la care va fi purtata si atunci corelarea este destul de simpla.

 

Tonica Tv: Am observat foarte multe picturi in jurul nostru. Sunt realizate de tine?

Arthur Dinu: Da, picturile sunt realizate de mine si sunt tot in spiritul Marie Ollie. Vreau sa transmit frumosul si femininul inclusiv prin schite si desene.

 

Tonica Tv: Cu ce elemente autentice ti-ai propus sa surprinzi moda romaneasca?

Arthur Dinu: Imi place sa cred ca aduc acea feminitate, acea eleganta retro, usor pierduta, pe care destul de rar o reintalnim in zilele noastre si care mi-as dori sa fie prezenta la fiecare colt de strada si nu doar la evenimente.

 

Tonica Tv: Cat este stiinta si cat este creatie in tinutele pe care le creezi?

Arthur Dinu: Stiinta ar fi mult spus. Eu as spune tehnica. Creatie este, poate, intr-un procent de 40% si tehnica in procent de 60%, pentru ca se lucreaza cu mare atentie la realizarea tiparelor, la formele pe care le studiem si astfel, imbinand creatia cu partea tehnica ajungem la rezultate frumoase.

 

Tonica Tv: Ce ar trebui sa adauge sau sa evite femeile din Romania in abordarea vestimentara?

Arthur Dinu: Ar trebui sa incerce sa se cunoasca cat mai bine, sa-si gaseasca un model care sa le inspire si sa aiba mai multa atitudine, pentru ca atitudinea rezolva uneori poate 70% din problemele vestimentare.

 

Tonica Tv: Ne asteptam pe viitor la aparitia unei colectii de bijuterii Marie Ollie?

Arthur Dinu: Da, in scurt timp vom lansa si o colectie de bijuterii Marie Ollie, probabil in sezonul urmator.

 

Text: Madalina Manole