Tinerii designeri, reuniti intr-un singur festival de moda

De la iile traditionale, la piese casual, atat pentru barbati, cat si pentru femei, si pana la rochii de ocazie sofisticate, toate au fost prezentate cu fast in cadrul evenimentului care a reunit designeri din Romania, Republica Moldova, Ungaria, Franta, Italia, Belgia, Turcia si Maroc. De la noi din tara amintim creatori din: Pitesti, Bucuresti, Brasov, Cluj, Timisoara, Constanta, Breaza, Slatina, Craiova, Oradea, Sibiu, Satu-Mare etc.

Organizatorul evenimentului, doamna Valeria Coman, este o bine-cunoscuta prezenta in lumea modei, dat fiind ca festivalul anual „Culorile toamnei” a ajuns la a 21-a editie. Foarte emotionata, in a doua zi de eveniment, in cadrul seminarului „Moda. Ieri si azi”, dansa ne-a marturisit ca tinerele talente au nevoie de sprijin si de motivare, lucruri pe care nu le gasesc in Romania, de aceea aleg sa isi inceapa cariera in alte tari, unde gasesc resurse mult mai usor.Moda are nevoie de creier

De nationalitate franceza, dar student in Romania, Nicolas Auger a ales Muntenia Fashion Days pentru a-si lansa colectia de debut, o colectie de camasi pentru barbati de inspiratie araba, imprimata cu un creier stilizat, in ideea in care „Moda are nevoie de creier”, dupa cum declara chiar designerul.

Brasovul a fost reprezentat in cadrul festivalului de moda Muntenia Fashion Days de jurnalista Bianca Buca, realizator TVS Brasov, care a dezvaluit doua colectii vestimentare in cadrul prezentarilor de moda organizate in prima seara la Pitesti, in Hotelul Victoria.

Text: Catalina Buzdun