Cand si de ce este necesara o cura de detoxifiere

Procesul de detoxifiere al organismului presupune eliminarea, neutralizarea si transformarea toxinelor din organism. Detoxifierea organismului promite sanatate si vitalitate, aceasta fiind ideala si pentru prevenirea si tratarea unor probleme, precum constipatia ori tranzitul intestinal lent.Curatarea organismului prin detoxifierea celor 6 organe vitale

De ce este necesara cura de detoxifiere?

Curele de detoxifiere sunt indicate pentru a sprijini organele solicitate in procesul de digestie, precum ficatul, rinichii si vezica biliara, fiind utile si pentru a scapa de cateva kilograme in plus. Prin cura de detoxifiere, au loc in primul rand igienizarea colonului, eliminarea si neutralizarea toxinelor.

Organismul beneficieaza de propriile sisteme de detoxifiere. Astfel, acesta elimina zilnic toxine prin intermediul colonului, al rinichilor, plamanilor, ficatului si chiar al pielii. Alimentatia mult prea bogata in grasimi, carne, lactate grase, produse chimice sau alimente rafinate impiedica procesul fiziologic de detoxifiere, ceea ce poate face necesara o cura speciala.

Un alt motiv pentru care este necesara inceperea unei cure de detoxifiere este acela ca majoritatea fructelor si legumelor pe care le consumam zi de zi sunt tratate cu o multime de substante daunatoare organismului. In plus, painea, produsele de patiserie si dulciurile din comert sunt pline de E-uri care accentueaza nevoia detoxifierii.

Carnea rezultata de la animalele hranite cu hormoni de crestere, margarina, vasele de aluminiu in care gatim, toate acestea fac ca detoxifierea organismului sa fie mai mult decat necesara.

Totul despre detoxifierea emotionala

Cand avem nevoie de o cura de detoxifiere?

Daca te simti obosita atat fizic, cat si psihic, te imbolnavesti des, ai probleme cu colesterolul sau trigliceridele, te confrunti cu stari depresive, anxietate, nervozitate, probleme de digestia sau pur si simplu vrei sa slabesti cateva kilograme, ai putea incepe o cura de detoxifiere a organismului.

Curele de detoxifiere sunt necesare si atunci cand se modifica aspectul pielii, mai exact apar cearcanele, pungile de sub ochi, aspectul de pleoape umflate sau in cazul schimbarii culorii pielii. Si pentru ca acestea sunt atat de diversificate, unele bazandu-se pe legume, altele pe fructe sau sucuri naturale, sigur vei gasi una care sa ti se potriveasca.

Text: Iulia Ghergu