Cum sa ierti o infidelitate?

Infidelitatea este una din greselile cel mai greu de iertat, cu atat mai mult cu cat iubesti. Cu toate ca am fi tentati sa nici nu aducem in discutie iertarea in acest caz, trebuie sa analizam situatia si sa aflam intocmai motivul care a stat la baza. Nu de putine ori, acesta poate schimba situatia. Insa, iertarea nu este suficienta, ci, deopotriva, avem nevoie de a ne recapata increderea in persoana care ne-a inselat si acest fapt poate fi chiar mai greu decat iertarea in sine. Sa nu uitam ca o relatie se bazeaza pe cateva atribute importante: incredere, respect, intelegere, sprijin si dragoste. Daca unul dintre acestea dispare, relatia scartaie si, in final, se destrama. Daca simti si ai motive sa mergi mai departe, iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa ierti mai usor infidelitatea partenerului!Infidelitatea poate fi evitata. Iata cum!

Sinceritatea

Daca partenerul, fiind sufocat de remuscari, a venit si ti-a recunoscut infidelitatea este pentru ca te iubeste si mustrarile de constiinta nu l-au lasat sa joace teatru in continuare. In acest caz, marturia sa sincera si regretele sale te-ar putea ajuta sa faci primul pas spre iertare. Cu siguranta, furia si dezamagirea vor fi la fel de mari, insa, sinceritatea sa denota acceptarea faptului ca a gresit. Poate mai merita o sansa!

Iata 3 semne care dezvaluie infidelitatea partenerului!

Familia

Familia este importanta pentru toti, insa, unele persoane sunt dispuse sa treaca peste orice pentru a o mentine unita. O prima si singura infidelitate ar putea fi iertata avand la baza acest motiv, insa, daca devine o obisnuinta, ar fi bine sa pui punct. Durerea si nemultumirea ta vizavi de infidelitate se vor transforma in frustrari si certuri, iar familia poate avea de suferit mult mai mult astfel.

Aventura emotionala sau infidelitate? Iata diferenta!

Sentimentele

Manevrarea cu rabdare, calm si intelegere a sentimentelor care te incearca la inceput este un pas fundamental catre iertare. Incearca sa nu-ti rasfrangi durerea asupra celorlalti, cu atat mai putin asupra ta. Spunem asta deoarece studiile au demonstrat ca majoritatea femeilor care au fost inselate au avut, initial, o inclinatie puternica catre stari depresive.

Infidelitatea la femei vs infidelitatea la barbati

Punct si de la capat

Daca te-ai hotarat ca merita sa-ti ierti partenerul infidel, atunci asigura-te ca poti pune punct definitiv capitolului neplacut. Cu alte cuvinte, va trebui sa uiti si sa nu-i reprosezi cu prima ocazie. Amandoi va trebui sa luptati pentru a va recastiga relatia, respectul si increderea de odinioara. Va trebui sa o luati de la capat si daca simtiti ca nu reusiti, apelati la un psiholog.

Aceste compromisuri nu trebuie sa le faci intr-o relatie!

Timpul vindeca

Desi la inceput ni se va parea imposibil sa uitam vreodata infidelitatea partenerului, iata ca timpul va vindeca intr-o zi rana sufleteasca cu singura conditie sa ne si dorim acest lucru. Este important sa nu te gandesti prea mult si cu atat mai putin sa-ti faci scenarii si sa-i ceri detalii partenerului. Toate acestea vor inrautati situatia si iertarea va deveni aproape imposibila.

Iata care sunt cele mai infidele zodii! Afla care sunt sansele ca partenerul tau sa te insele! Detalii aici!

Text: Madalina Manole