6 sfaturi pentru o relație de lungă durată

Toate femeile își doresc o relație bazată pe încredere, sinceritate, fidelitate și înțelegere, astfel încât lucrurile să meargă bine pe parcursul ei.

Studiile arată că provocările reale pentru orice cuplu încep după trei luni, pentru că până atunci totul este frumos, roz și plin de miere. Iar dacă cei doi se mută împreună după puţin timp de la începutul relaţiei, s-ar putea ca “mierea” să se consume mai devreme.

E clar! În orice relație există probleme care trebuie rezolvate. Lucrurile spuse la nervi, gelozia și frustrările pot încheia repede o relaţie. Totul stă în răbdare şi comunicare, pentru că ce este cel mai important… ca la finalul unei zile grele să fii alături de persoana pe care o iubești.

Când lucrurile devin puțin mai serioase, îți dorești să duci totul la alt nivel cum ar fi să vă cunoașteți reciproc părinții sau chiar să vorbiți despre o eventuală logodnă, mai ales dacă deja ai experienţe anterioare şi îţi doreşti o familie curând. Cu toate astea, pentru a lua o astfel de decizie, există câteva sfaturi de care trebuie să ții cont pentru a fi sigură că relația ta nu va avea mai multe coborâșuri decât suișuri.



  1. Dă frâu liber sentimentelor tale

Oricât de dificil crezi că ar fi să-ți exprimi cele mai profunde gânduri, este important să îți canalizezi energia și să exprimi toate emoțiile față de partenerul tău. Dacă vei vorbi despre sentimentele tale, te vei simți mai bine în relația de cuplu, datorită faptului că vei ști că ești ascultată de fiecare dată.

  1. Fii sinceră cu privire la intențiile tale

Este mai bine ca încă de la început să spui ce intenții ai în relație, astfel încât cealaltă persoană să fie conștientă de așteptările tale pentru a ști cum să le gestioneze. Fii sinceră, deoarece în timpul relației nu vei avea parte de momente de dezamăgire dacă totul va fi spus încă de la început.

  1. Oferă-i spațiu

Când ești cu partenerul tău 24 / 7, ca în carantină, uneori devine copleșitor și frustrant. Este posibil să vă certați mai des din lucruri mărunte și nesemnificative sau să ai impresia că nu mai există chimie între voi. Prin urmare, este mai bine să îi oferi partenerului tău puțin timp liber pentru a face ce îi place, dacă nu zilnic, măcar de două sau de trei ori pe săptămână.

  1. Respectați-vă deciziile

Luarea unor decizii importante și respectarea acestora este cea mai mare provocare într-o relație. Când spui ceva fără să te gândești de două ori înainte sau faci promisiuni de care nu te poți ține, de multe ori se ajunge la dezamăgire. Este esențial să vă respectați reciproc deciziile, indiferent dacă sunt sau nu în favoarea voastră. Nu încerca să apelezi la manipularea emoțională pentru că mai rău vei face.

  1. Comunicarea este cheia

Comunicarea în cuplu este cel mai important factor care poate ține relația stabilă. A fi vulnerabil nu este o rușine, este uman să-ți exprimi sentimentele, și să dai dovadă de vulnerabilitate deoarece acest lucru arată că ții la partenerul tău. Ori de câte ori ajungeți la neînțelegeri, comunicarea este salvarea, întotdeauna. Unde nu există comunicare și înțelegere, relațiile nu rezistă și se destramă prematur.

  1. Ai încredere

Încrederea reciprocă ajută ca relațiile să funcționeze. A primi încredere de la cineva este ceva de preț, astfel încât ar fi păcat să dezamăgești persoana care și-a pus speranța în tine că totul va fi bine indiferent de situație. Dacă ai impresia că nu poți fi o persoană de încredere încă de la început, nu lua decizia de a fi într-o relație, deoarece pui la bătaie sentimentele persoanei de lângă tine. A fi de încredere și a avea încredere în persoana iubită este un semn de maturitate… Să ştii 😉