Paducelul

PaducelulIn medicina se folosesc florile, frunzele si fructele. Toate partile plantei contin principii active de natura flavonica, colina, acetilcolina, trimetilamina, acid cafeic, ulei volatil etc. cu actiune sedativ-cardiaca, asemanatoare valerianei. Fructele contin vitaminele C, B, acizii citric si tartric. Preparatele din paducel au insusirea de a regla tulburarile nervoase ale inimii, exercita o actiune calmanta asupra sistemului nervos, avand, in acelasi timp, si proprietatea de a scadea putin tensiunea arteriala.

Se recomanda in angina pectorala, tulburari de menopauza, ateroscleroza, emotivitate excesiva, nevroze cardiace si stari de excitabilitate cu aritmie marcata. La cardiaci, se recomanda ca o completare a tratamentului. Ceaiul se prepara din flori sau fructe prin infuzie. Florile sau fructele de paducel isi maresc efectul medicinal daca se asociaza cu valeriana si/sau talpa-gastei. Tinctura, la cardiaci, pe langa reglarea batailor inimii, mai produce si un somn linistitor.

august 22nd, 2013 by tonica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate