Paducelul

PaducelulIn medicina se folosesc florile, frunzele si fructele. Toate partile plantei contin principii active de natura flavonica, colina, acetilcolina, trimetilamina, acid cafeic, ulei volatil etc. cu actiune sedativ-cardiaca, asemanatoare valerianei. Fructele contin vitaminele C, B, acizii citric si tartric. Preparatele din paducel au insusirea de a regla tulburarile nervoase ale inimii, exercita o actiune calmanta asupra sistemului nervos, avand, in acelasi timp, si proprietatea de a scadea putin tensiunea arteriala.

Se recomanda in angina pectorala, tulburari de menopauza, ateroscleroza, emotivitate excesiva, nevroze cardiace si stari de excitabilitate cu aritmie marcata. La cardiaci, se recomanda ca o completare a tratamentului. Ceaiul se prepara din flori sau fructe prin infuzie. Florile sau fructele de paducel isi maresc efectul medicinal daca se asociaza cu valeriana si/sau talpa-gastei. Tinctura, la cardiaci, pe langa reglarea batailor inimii, mai produce si un somn linistitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *