Papadia

PapadiaDe la papadie se folosesc atat frunzele, cat si radacinile, care contin un principiu activ amar (taraxacina), proteine, glucide, vitaminele A, B, C, si D, iar radacinile au, in plus, inulina, rezine, tanin, vitamine, sterol, colina, acid cafeic etc. Este recomandata ca remediu natural in toate bolile unde exista un dezechilibru glandular.

Astfel, ceaiul este recomandat in obezitate, boli de ficat, marind secretia biliara, normalizeaza circulatia sangelui, mareste pofta de mancare la convalescenti, are actiune diuretica, sporind cantitatea de urina in 24 de ore. Prin diureza pe care o produce, toxinele din corp se elimina si ajuta in mod indirect in eczeme si alte boli de piele, in guta, reumatism si ateroscleroza. Frunzele tinere se pot consuma in salate.

august 22nd, 2013 by tonica
Nota pentru articolul «Papadia»:3.50/ 5 (2 voturi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate