Pomelo

PomeloPomelo este bogat in vitamina C, beta-caroten si complexul de vitamine B, contine acid folic, potasiu – prezenta acestor minerale facand din pomelor un fruct cu multiple beneficii pentru sanatate. Are efecte revigorante si datorita continutului scazut de calorii, pomelo este recomandat in curele de slabire.

De asemenea, consumul de pomelo previne ateroscleroza, trateaza astmul, elimina excesul de estrogen oprind astfel raspandirea cancerului, faciliteaza digestia, este de mare ajutor in tratarea diabetului, a febrei, a insomniei si a amigdalitei.

Frunzele de pomelo sunt utilizate ca remediu natural in tratarea bolilor dermatologice. Florile de pomelo sunt utilizate in cosmetica, la realizarea parfumurilor si a esentelor parfumate.

Sucul de pomelo este un excelent inlocuitor al bauturilor de rehidratare, datorita cantitatilor mari de minerale pe care le contine. Este indicat in litiaza renala, in boli ale cailor urinare si hipertensiune arteriala, favorizeaza productia de bila, stimuleaza tranzitul intestinal si combate constipatia datorita fibrelor.

De asemenea, un alt beneficiu important pe care il are pomelo este reprezentat de faptul ca ajuta la scaderea colesterolului, a trigliceridelor si a lipidelor, scazand riscul aparitiei bolilor cardiovasculare.

Vezi si alte plante cu P