Romanian Fashion Philosophy- Gala Tinerilor Designeri

Cea de-a sasea editie a evenimentului international de moda Romanian Fashion Philosophy a strans in prima zi 11 tineri designeri, studenti ai facultatilor de moda din Romania, care s-au intrecut pentru premii importante viitoarei lor cariere.

Foto: Creatii Alexandra Iancu

Prima zi a fost dedicata Galei Tinerilor Designeri (Romanian Fashion Design Talent) unde juriul format din Eli Laslean (designer si fondator ELLIS), Razvan Ciobanu (designer), Rita Muresan (designer), Cristina Constantin (Editor-sef  Fashion PR), Nausica Mircea (reprezentanta industriei textile) si Marzio Nocera (fondator Fashion Channel).Trei premianti „merg” in Europa

Iar juratii au decis: brandul tinerei Alexandra Iancu si cel al lui Ionut Piscureanu vor reprezenta Romania la competitia internationala a tinerilor designeri (International Young Designers Contests), cei doi ocupand primele doua locuri, in timp ce locul trei, castigat de Iulia Paicu ne va reprezenta la competitia europeana (European Fashion Talent Design Competition), gratie protocoalelor semnate de catre organizatorii evenimentului cu omologii lor de la International Young Designers Contest (IYDC) si European Fashion Talent Design Competition (EFDTC).

Prima clasata: creatoarea Alexandra Iancu cu “Picturi in miscare”
  • Competitia a fost deschisa de Alexandra Iancu, fiind si prima clasata care a avut drept sursa de inspiratie picturile lui Picasso, colectia fiind numita „Picturi in miscare”.
FOTO: creatii Alexandru Ghencea, Anca Murgoci
  • Ionut Piscureanu, cel de-al doilea clasat in competitie a uimit juriul printr-o colectie supranumita „Amintiri din viitor”. Proiectul s-a dezvoltat pe ideea esteticii personajului consumator.
Al doilea clasat: Ionut Piscureanu, colectia „Amintiri din viitor”.
  • Iulia Paicu, clasata pe pozitia a treia a abordat tema unei lumi magice, fantastice.
Foto: Creatii Ionut Piscureanu, Iulia Paicu
  • Alexandru Ghencea a incantat privirile juratilor printr-o colectie plina de culoare, farmec si multa indrazneala.
Foto: Stefania Chirita
Lumea magica a Iuliei Paicu, cea clasata pe locul al treilea
  • ANNEMA (Anamaria Prelipcean) a lucrat timp de 4 ani la designul tinutelor prezentate in competitie, iar rezultatul final a fost o combinatie intre simplu, clasic si sofisticat. Colaborarea cu make-up artistul Mirela Vescan a completat perfect tinutele modelelor.
Foto: Creatii ANNEMA, make-up Mirela Vescan
  • Colectia Ancai Murgoci – FUTURE TRIBES – dezvaluie multitudinea trairilor si efectelor pe care lumea le are asupra ei, Creatorul. Totul se petrece intr-o lume in care barierele geografice si culturale dispar datorita informatiei care circula liber, datorita usurintei cu care ne putem deplasa. Se impletesc traditii si obiceiuri, iar noi suntem deschisi si doritori de nou.
Creatii semnate Catalina Juravle, ANNEMA, Anca Murgoci si Alexandru Ghencea
  • Catalina Juravle a surprins juriul cu o colectie formata din haine second hand, reciclate ca parte a unui proces de design.
FOTO: Creatii Catalia Juravle, Cezar Iulian Stefan
  • Cezar Iulian Stefan a avut drept sursa de inspiratie anime-urile japoneze, pline de culoare, aventura si dinamism.
Foto: Cezara Buga
  • Buga Cezara este un brand pentru adolescentii care apreciaza si inteleg produsele vestimentare deosebite, cu tipare complexe. La limita dintre arta si moda, creatiile vestimentare BC sunt sofisticate prin finisari si contemporane prin linii masculine imbinate cu culori feminine. Designerul intotdeauna prefera sa isi exprime sentimentele si opiniile prin creatiile sale despre viata si tot ce o inconjoara, creand astfel prima sa colectie complexa intitulata “Metamorphosis of shapes”, colectie care semnifica faptul ca, oricat de intunecata ar fi viata, trebuie sa vedem o pata de culoare macar pentru cateva clipe si sa stim cum sa purtam pe noi haina multumirii de sine, a fericirii si implinirii.
Creatii semnate Stefania Chirita, Mihaela Nan, Cezara Buga si Cezar StefanMihaela Nan a prezentat colectia „Asthmatic” sau haina vazuta ca o forma subiectiva de exprimare a sentimentelor nascute in experientele personale cauzate de boala.
  • Stefania Chirita a prezentat colectia DEMBROIDER, care are drept punct de plecare evolutia multiculturala a tehnicilor si motivelor broderiei manuale, oferind reinterpretari neconventionale ale unora dintre cele mai populare.

Text: Iulia Mirica

Foto: Costi Manolache