Terapia regenerativa si de reechilibrare functionala a organismului, un nou concept medical

O noua tehnica revolutionara, benefica atat pentru sanatate, cat si pentru frumusete, a aparut de curand pe piata medicala din Romania. Este vorba de terapia de regenerare si reechilibrare functionala a organismului, un nou concept terapeutic lansat de medicii Daniela Catanas si Felician Stancioiu. Pentru a ne convinge de efectele miraculoase ale acestui tratament, am stat de vorba cu doamna doctor Daniela Catanas, medic dermatolog si initiator al acestui program.Tonica TV: Ce presupune aceasta terapie de regenerare si reechilibrare a organismului?

Daniela Catanas: Este un concept nou care se adreseaza tuturor persoanelor cu varsta peste 30 de ani care sunt solicitate atat fizic, cat si psihic sau trec printr-o perioada de convalescenta. In urma acestei terapii, toti parametrii functionali si toate organele si sistemele corpului sunt aliniate la parametrii normali de functionare.

Tonica TV: Care sunt simptomele care ar trebui sa ne indemne sa apelam la acest tratament?

Daniela Catanas: Simptomele nu sunt intotdeauna foarte specifice. Putem avea dureri de cap, putem avea o oboseala cronica, putem sa avem insomnii, dar, de cele mai multe ori, vorbim de simptome nespecifice, mici, discrete, dar pe care organismul le semnalizeaza.

Tonica TV: Cum se efectueaza aceasta procedura? Care sunt pasii urmati?

Daniela Catanas: In primul rand, este nevoie de o consultatie, se apeleaza la analize de laborator si, bineinteles, se face o examinare clinica foarte amanuntita a intregului organism si, de asemenea, se apeleaza la electrosomatografie, o metoda foarte moderna care poate sa mearga in profunzime cu analizarea acestor parametri functionali deosebit de importanti ai organismului. Al doilea pas important il reprezinta efectuarea unei scheme terapeutice bine elaborate, astfel incat sa acopere toate aceste deficite observate in examinarea clinica si paraclinica. Dupa ce s-a elaborat schema terapeutica, urmeaza tratamentul ca atare. Acesta presupune atat injectarea de substante intravenos, cat si o terapie orala in care se vor folosi atat medicamente alopate, cat si tratamente fitoterapeutice. Ultimul pas consta in reevaluarea parametrilor dupa tratament.

Tonica TV: Care este durata tratamentului?

Daniela Catanas: Partea de evaluare clinica presupune o durata de o ora pana la doua ore, iar partea de terapie intravenoasa, la fel, poate sa varieze ca timp intre o ora si trei ore. Daca nu s-a produs echilibrarea parametrilor la valorile normale, atunci aceasta terapie poate fi reluata ulterior.

Tonica TV: Exista si contraindicatii ale terapiei de regenerare si reechilibrare?

Daniela Catanas: Exista contraindicatii doar daca vorbim de alergii la diverse substante pe care le folosim in cadrul tratamentului intravenos, altfel nu exista contraindicatii. Din contra, prin aceasta terapie, practic se trateaza boli grave. Nu exista alte riscuri la care se supune pacientul.

Tonica TV: Care sunt, in mare, costurile acestei terapii?

Daniela Catanas: Costurile variaza: pentru consultatia integrativa, pretul este cuprins intre 150 si 300 lei, iar pentru terapia injectabila si orala, acesta poate sa varieze de la 300 lei la 900 lei, in functie de ceea ce are de tratat fiecare in parte.

Text: Madalina Manole