Gala AVANPREMIERE: Tendinte in moda primavara-vara 2015

Gala Avapremiere 15 a reunit designeri tineri si designeri consacrati care si-au prezentat cele mai noi colectii in cadrul unui eveniment organizat la Muzeul National al Taranului Roman.

Cu aceasta ocazie, am putut admira colectii pline de creativitate semnate de designeri precum Simona Semen, Ludmila Corlateanu, Fe(Male) by Mirela Fraser, Bianca Popp, R’Ias Couture, precum si pe cele ale brandurilor Marie Ollie, Sergiu Bechian, Studio Cabal si Musette Couture si am stat de vorba cu Alin Galatescu, dar si cu vedetele prezente la eveniment, despre tendintele in moda pentru vara 2015.TONICA: Cum ati facut selectia designerilor prezenti la eveniment?

Alin Galatescu (organizator): Este o selectie foarte dura in general, am in jur de 80 de cereri. In prezentare intra intre 8 si 10 colectii. Criteriile de selectie sunt diferite, cei tineri merg la toate show-urile de final de an. Si de asemenea urmaresc evolutiile noilor branduri, sunt destul de multe. Asa am optat pentru Marie Ollie.

TONICA: Care sunt piesele must have din colectiile prezentate?

Mi-au placut din zona rochiilor cu brocart ale Simonei Semen cateva piese, mi-au placut penultimele doua piese de la Musette, mai ales aceea cu trena foarte lunga, cu cativa kilometri de siret. Bianca Pop a avut de asemenea cateva taieturi interesante, R’Ias a avut cateva rochii spectaculoase ca desprinse din Ziua Regelui, rochiile insurubate pe gri si negru de la Ludmila Corlateanu, care erau spectaculoase din punct de vedere al tiparului, Sergiu Bechian a avut niste decupaje si suprapuneri de layere nesfarsite teribil de greu de obtinut, si si-a facut singur colectia. De asemenea, mi-a atras atentia exotismul celor de la Studio Cabal, aveau cateva suprapuneri spre Dries Van Noten in sens bun, nu in sens compilativ.

TONICA: Ce colectii ti-au placut cel mai mult?

Andreea Ibacka: M-a impresionat colectia Marie Ollie. Au fost cateva rochii foarte transparente care mi-au atras atentia. Asfel de colectii nu sunt insa neaparat create pentru a fi purtate pe strada sau de noi la evenimente: nunti, botezuri, etc.

Maria Radu: Mi-au placut modele din fiecare colectie foarte mutl si am pus ochii deja pe cateva rochii care sunt foarte potrivite pentru ce fac eu, pentru scena. Musette mi-a palcut in mod special.

TONICA: Ce piese vestimentare si ce accesorii nu ar trebui sa ne lipseasca din garderoba vara aceasta?

Alin Galatescu: Se poarta foarte mult alb si avem foarte multa libertate. Multa culoare, multe imprimeuri, foarte multa lejeritate, un pic cam multa obsesie spre anii ’70. Foarte spectaculoasa este revenirea denimului. La nivelul incaltamintei este o libertate totala, am vazut ca a revenit incaltamintea cu talpa joasa.

TONICA: Care sunt piesele vestimentare si accesoriile care nu iti vor lipsi din garderoba vara aceasta?

Andreea Ibacka: N-o sa imi lipseasca inul si nu ma refer doar la culoarea alba si nici dantele. Iar ca accesorii, sotul:)).

Maria Radu: Pantofii stiletto, ceasurile si sport si elegante si gentile cu franjuri care merg cu orice.

 

Text: Bianca Badescu