Vrei sa ai succes? Descopera cum gandesc invingatorii

Succesul presupune un rezultat favorabil, pozitiv, obtinut ca urmare a depunerii unui efort fizic sau intelectual. Pentru a „atinge succesul” nu este nevoie doar de munca asidua, ci si de timp acordat propriei persoane si de o perspectiva relaxata. Oamenii cu adevarat de succes considera ca obstacolele care le apar in cale nu le blocheaza drumul, ba din contra.

Si nu uita ca, oricat de inteligent sau experimentat ai fi intr-un anumit domeniu, traim cu totii sub acelasi cer, iar diferenta poate fi facuta de modul in care gandesti si de cum abordezi problemele.Sunt increzatori

Gandeste-te, doar, cate idei marete n-au vazut niciodata lumina zilei din cauza simplului fapt ca unele persoane nu au avut incredere in propriile forte. Ei bine, oamenii de succes au incredere in propria persoana, asta deoarece stiu ca o actiune nereusita nu le reflecta adevarata capacitate. In schimb, un esec este privit ca o oportunitate excelenta de invatare. De asemenea, cand lucrurile iau o turnura nu tocmai favorabila, isi pastreaza calmul si nu lasa loc frustrarilor. Se adapteaza si sunt constienti ca odata cu trecerea timpului, lucrurile se pot schimba.

Iubesc provocarile si adora „micile victorii”

Orice domeniu vine la „pachet” cu provocari. O provocare trebuie privita, in esenta, ca o testare a limitelor si a capacitatii de organizare, si nu ar trebui sa te sperie in niciun fel. In urma unor astfel de provocari se nasc „micile victorii”.

Relatia cu o femeie de cariera

Este important de stiut ca, in urma unor astfel de reusite, in zonele creierului responsabile cu motivatia si recompensarea se nasc noi receptori androgenici care sporesc increderea in sine si te ajuta sa faci fata provocarilor. Creierul va jubila si va fi pregatit pentru noi etape.

Socializeaza mult

Daca vrei sa inveti sa gandesti diferit, trebuie sa-ti petreci timpul in compania oamenilor cu perspective diferite. O astfel de expunere iti va aduce idei noi, iar socializarea te va ajuta sa fii pus la punct cu tot ce se intampla in jurul tau.

Trebuie sa fii intotdeauna deschis, in mod contrar intalnirile cu ceilalti nu vor fi deloc constructive daca te vei contrazice si iti vei sustine doar propriile perspective. Invata sa empatizezi. O modalitate buna de a fi open-minded este de a culege si de a ramane in urma fiecarei conversatii macar cu un lucru interesant si util.

Tin stresul sub control

Frica este doar o emotie alimentata de catre propria imaginatie, iar oamenii de succes stiu asta foarte bine. Le place sa-si simta tot corpul invadat de adrenalina, asa ca sunt dependenti de sentimentul de euforie pe care-l dobandesc atunci cand isi inving „fricile”.

Cand cariera te costa viata personala

Chiar daca stresul nu este o notiune straina pentru ei, reusesc sa-si controleze pornirile negative si sa-si recapete rapid echilibrul. Stiu foarte bine ca pericolul nu este unul real. In plus, oamenii de succes au visuri marete, dar raman tot timpul cu picioarele pe pamant. Incearca, aparent, sa atinga imposibilul, insa o fac intr-un mod realist si folositor. Cum? Cu pasi mici, dar siguri. Cu siguranta, intr-o zi vor ajunge acolo unde isi doresc. Succesul nu vine de pe-o zi pe alta. Invata ceva din fiecare experienta, pune pasiune si autoeduca-te! Nu face lucrurile doar pentru ca asa trebuie sau asa este corect!

Aplica si tu in viata profesionala sfaturile celor mai de succes oameni din lume. Click aici!

Text: Ruxandra Dumitrescu