Horoscop Capricorn luna decembrie 2023

Mercur, astrul comunicării, ajunge în 1 decembrie în zodia Capricorn, pe sectorul personalității și va ajuta în comunicare, informații, învățare și negocieri. Mintea va fi mult mai clară și organizată și în toate domeniile vieții nativii vor fi determinați să așeze lucrurile. Între 13 decembrie și începutul lunii ianuarie, Mercur retrogradează și urmează o revizuire a planurilor personale de viață. Nativii își vor face un bilanț și o autoevaluare. Nu sunt recomandate decizii până pe 2 ianuarie pentru că pot avea loc răzgândiri privind planurile pe termen lung.

Venus, planeta iubirii, tranzitează zodia Scorpion între 4 și 29 decembrie, respectiv sectorul prietenilor, grupurilor pe care le frecventează și planurilor de viitor. Capricornii au șansa să preia proiecte noi sau să reia altele mai vechi. De asemenea, au ajutor de la persoane cu putere de decizie, care le susțin demersurile profesionale. Și axa sentimentală este activată și este posibil să apară persoane de care nativii să se simtă atrași, să înceapă o relație cu cineva din grupul de prieteni.

Marte, planeta acțiunii, tranzitează zodia Săgetător, respectiv casa subconștientului, izolării, frământărilor și trecutului. Universul interior este activat, iar nativii își vor redirecționa energia spre interior, pentru reechilibrare. Astfel, pe 13 decembrie are loc Luna Nouă din zodia Săgetător, care invită la un bilaț, la eliminarea tuturor situațiilor sau persoanelor, care îi țin în loc să evolueze. Din punct de vedere al sănătății este nevoie de o schimbare de stil de viață.

Luna Plină din zodia Rac, din 27 decembrie, se formează în sectorul relației, căsătoriei și parteneriatelor profesionale. Posibil să apară o criză, care are legătură cu familia, părinții, să se încheie o etapă sau să se treacă la un alt nivel al relației.

Ultimul aspect astral este revenirea lui Jupiter, marele benefic, la mișcarea directă, în ultima zi a anului, prin zodia Taur, semn că lucrurile vor reintra în normal în sectorul sentimental, al relațiilor cu copiii, privind un proiect de creație sau valorificarea unei pasiuni.