Horoscop Capricorn luna mai 2022

Sectorul asociat vieții de familie, locuinței, patrimoniului, părinților este aspectat în luna mai de Venus, micul benefic, din 2 mai, și de Jupiter, din 11 mai. Evenimentul astral important al anului este intrarea lui Jupiter, marele benefic, din 11 mai, în zodia Berbec. Așadar, urmează o perioadă, până pe 28 octombrie, când Jupiter, marele benefic aduce oportunități pentru întemeierea unei familii, achiziționarea unei locuințe, reamenajarea spațiului. Din 25 mai ajunge și Marte, planeta acțiunii, să întărească aspectele astrale și să aducă mai multă acțiune.

Mercur, planeta comunicării, își începe retrogradarea, din 10 mai, prin zodia Gemeni, respectiv prin casa muncii și sănătății, urmând să ajungă, prin retrogadare, înapoi în zodia Taur, pe 23 mai, pe sectorul sentimental. Așadar, urmează o perioadă de trei săptămâni, în care nativii își vor reevalua proiectele profesionale, dar și planul sentimental. Contextul astral recomandă reorganizarea sarcinilor pentru eficientizarea timpului, astfel încât Capricornii să aibă timp și pentru planul personal. În zodia Taur ajunge și Venus, din 28 mai, care vine să îmbunătățească situația în planul amoros.

Pe data de 16 mai are loc Luna Plină din zodia Scorpion, care se formează în sectorul proiectelor, planurilor pe termen lung, dar și relațiilor de prietenie și aduce încheieri de etape sau culegerea roadelor. Fiind însoțită de o Eclipsă de Lună, fenomenul astral vine cu răsturnări de situație, evenimente bruște și neașteptate în aceste domenii, așa că Scorpionii sunt sfătuiți să fie pregătiți de surprize în aceste planuri.

Ultimul aspect astral este Luna Nouă din zodia Gemeni, din 30 mai, care deschide noi etape în planul profesional, al muncii, privind începerea unui nou job, a unei activități pe cont propriu. Și planul sănătății este vizat, așa că este recomandată adoptarea unui stil de viață sănătos.