Culori care iti complimenteaza nuanta pielii

culori-compliment-pieleAi observat probabil ca, atunci cand te imbraci sau te machiezi in anumite nuante, primesti mai multe complimente. Asta pentru ca probabil ai ales fara sa stii culorile care se potrivesc cel mai bine cu nuanta pielii tale. In continuare, ne-am propus sa trecem in revista toate tipurile de piele si culorile care li se potrivesc.

Probabil stii deja ca pielea ta poate avea o nuanta calda sau una rece. Poti determina in care dintre cele doua categorii te incadrezi privindu-ti in lumina venele dinspre interior de la incheietura mainii: daca sunt albastre-verzui, inseamna ca ai o nuanta calda de piele, daca sunt albastre-mov, atunci nuanta pielii tale este rece. In general, pielea in nuante calde cere culori calde pentru machiaj si haine (cam tot ce deriva din galben si portocaliu), iar cea in nuante reci este complimentata de culorile reci (albastru, verde, mov, magenta sau roz).Culorile potrivite pentru machiaj

Daca ai pielea foarte deschisa la culoare, adica acel ten de portelan, cele mai bune nuante de fard de ochi pentru tine sunt rozurile deschise, bejurile si marourile roscate. Cat despre rujuri, alege nudurile sau piersica. Evita, in schimb, culorile reci.

Pentru pielea medie, cele mai bune sunt nuantele cu subtonuri de galben si auriul, dar si nuantele perlate.

Pielea inchisa la culoare se potriveste atat cu nuante pastel, cat si cu nuante foarte aprinse, fie ele calde sau reci. De asemenea, poti alege marouri inchise sau caramel pentru buze si marouri metalice pentru fardul de ochi.

Culorile potrivite pentru haine

In primul rand, trebuie sa stii ca exista cateva culori care se potrivesc tuturor tipurilor de piele: rosu stralucitor, roz pal, mov inchis si verdele-albastru (teal). De asemenea, nuantele neutre alb, negru, bej si kaki pot fi purtate cam de oricine, doar ca, in general, in functie de tipul de piele, este o nuanta neutra care ti se va potrivi mai bine ca oricare alta.

Pielea deschisa la culoare

Pentru persoanele cu pielea deschisa, cel mai bun mod de a purta culori saturate este sa aleaga nuantele pietrelor pretioase: smarald, rubin, safir.

Daca preferi pastelurile, indicat ar fi sa alegi un bleu, iar in loc de nude, iti recomandam sa alegi camelul.

Pielea medie

Cele cu pielea nici prea inchisa, nici prea deschisa sunt norocoase. Pot purta aproape orice nuanta. Totusi, cele care le complimenteaza nuanta pielii sunt nuantele metalice de auriu, bronz, cupru. In ceea ce priveste nuantele neutre, iti recomandam griul porumbel. Nu multe persoane pot purta nuante neon, dar pentru cele care au acest tip de piele, sunt chiar perfecte. Alege galben, verde sau roz neon de fiecare data cand vrei sa adaugi culoare tinutei tale.

Pielea inchisa la culoare

Sunt trei nuante vedeta care complimenteaza pielea inchisa la culoare: albastrul electric, galbenul pal si rosul intens. In general, persoanele cu astfel de piele ar trebui sa evite nuantele foarte inchise si sa aleaga nuante contrastante. Nuantele calde sunt mai potrivite decat nuantele reci persoanelor cu piele inchisa.

Beauty adviserii Catena recomanda produsele Vichy. Daca iti doresti o acoperire totala a imperfectiunilor tenului si o ingrijire pe masura, atunci cu siguranta vei fi incantata de fondul de ten corrector Dermablend de la Vichy! Mai multe detalii despre produs gasiti aici.

Text: Bianca Badescu