Machiajul ochilor verzi

machiajul_ochilor_verzi_sursa_shutterstockMisteriosi si senzuali, ochii verzi sunt invidiati de marea majoritate a femeilor. Acelora dintre noi care au avut norocul de a avea ochi verzi, le oferim cateva sfaturi pentru a-si pune si mai bine in valoare acest atu.

 
Cele mai potrivite pentru punerea in evidenta a ochilor verzi sunt tonurile calde de maro-roscat, bej-sidef, auriu, verde si roz. Pentru un machiaj natural este indicat sa incepem cu pleoapa superioara pe care o vom farda intr-una din culorile mai sus mentionate.

Daca esti tentata mai mult de un fard verde, e la fel de bine, deoarece vei vedea ca se armonizeaza perfect cu irisul verde.

 

In cazul machiajului cu un fard verde se alege o nuanta deschisa sau stralucitoare (cazul nostru), care se aplica deasupra si in coltul interior al ochiului. Cu o pensula fina se traseaza apoi linia de sub genele inferioare cu o nuanta de verde, cea mai indicata pentru un efect maxim asupra celor care te privesc.

Nu trebuie sa evitam fardul verde pentru pleoapa superioara si in interiorul ochiului. La sfarsit, se aplica mascara de culoare neagra, sau, daca vrei sa sochezi, poti folosi una albastra inchis – iti va face ochii si mai expresivi.

Pentru maximum de efect, poti aplica doua straturi de mascara. Inca ceva: atunci cand cumperi un fard de pleoape, nu incerca sa-i potrivesti nuanta cu cea a ochilor tai – alege una cat mai stralucitoare, asortata accesoriilor si vestimentatiei pe care o porti.

 

Text: Make-up artist Elena Doroftei, 
Salon du Printemps
Foto: Mihnea Ratte