Scapă de cearcăne în câţiva paşi simpli

Somnul insuficient, oboseala, îmbătrânirea, alergiile, eczemele, expunerea la soare, alimentaţia, răceala, sinuzita, disfuncţiile endocrine, medicamentele, fumatul, consumul de alcool, stresul, anemia sau deshidratarea sunt câteva cauze care favorizează apariţia cearcănelor şi a pungilor de sub ochi. În 95% dintre cazurile de apariţie a cearcănelor, responsabilă este oboseala, însă şi lipsa vitaminelor din corp poate fi un factor.

Dacă suferi de această afecţiune inestetică, chiar dacă dormi opt ore în fiecare noapte, ţi-am pregătit o listă de metode prin care să diminuezi vizibil cearcănele.

Compresele cu ceai de muşeţel

Compresele cu ceai de muşeţel, ceai de sunătoare, ceai verde sau negru sunt foarte eficiente. Aplică pliculețe de ceai infuzat. După ce ai infuzat pliculețe de ceai, nu le arunca! Ține-le la rece 30 de minute și apoi aplică-le pe ochi. O altă variantă este să pui ceai de muşeţel în formele pentru cuburile de gheaţă şi să foloseşti apoi cuburile, învelite într-un tifon steril, pentru a masa zona din jurul ochilor. Muşeţelul are o acţiune antiinflamatoare.

Sucul de roşii şi frunzele de mentă

Stoarce o lămâie într-o cană în care ai un pic de suc de roşii şi tamponează zona de sub ochi, de două ori pe zi, dimineaţa şi seara. Şi frunzele de mentă te pot ajuta, dacă le toci mărunt şi le aplici timp de 20 de minute seara, înainte de culcare. Frunzele de mentă au efect răcoritor şi, aplicate regulat, pot diminua cearcănele. O altă metodă ar fi să le speli bine şi să le zdrobeşti uşor cu un mojar. Se aplică apoi pe pielea curată, în jurul ochiului, timp de 5-10 minute.

Uleiul de migdale

Uleiul de migdale este unul dintre cele mai bune remedii împotriva cearcănelor şi, de asemenea, ajută la pastrarea si refacerea colagenului din piele. Masează uşor zona din jurul ochilor în fiecare seară cu puţin ulei de migdale.

Apa de trandafiri 

Apa de trandafiri elimină toxinele care cauzează cearcănele. Foloseşte un prosop de bumbac curat peste care toarnă apă infuzată de trandafiri sau apa de trandafiri gata preparată, din comerţ. Ţine pe faţă prosopul timp de 10 minute în fiecare dimineaţă, înainte de a te machia.

Vitamina A

Vitamina A este foarte importantă pentru organism, dar și pentru sănătatea ochilor. Lipsa ei provoacă uscarea conjunctivitei ochiului și umflarea pleoapelor.

Vitamina K

Din fericire, în zilele noastre avem la dispoziţie o gamă foarte largă de poduse cosmetice care ameliorează problema cearcănelor, datorită vitaminei K din compoziţie. Este foarte importantă folosirea unor produse dermato-cosmetice de calitate, pentru tratarea acestor pete de sub ochi, şi care să nu creeze aspectul de ten încărcat.

Vezi AICI alte metode!

Machiajul ajutător

Când te lupţi cu cearcănele proeminente nu trebuie să-ţi lipsească din trusa de make-up anticearcănul. Acesta trebuie să fie cu o nuanţă mai deschis decât fondul de ten. Pentru rezultate mai bune, aplică un strat de anticearcăn pe pielea curată, prin tapotare, după care mai aplică un strat de fond de ten, iar la final, fixează cu pudră translucidă.

Cum să-ţi alegi anticearcănul sau corectorul corect

  1. Pentru cearcănele vineţii se foloseşte anticearcăn galben-maro;
  2. Pentru cearcănele roşii alege anticearcănul verde;
  3. Pentru cearcănele gri – anticearcăn roz sau piersică;
  4. Iar pentru cearcănele maro se aplică anticearcăn mov.