Copiii din casnicii diferite

copii_din_casnicii_diferite_sursa_shutterstockPrima casnicie nu a fost prea reusita, dar ti-a adus un copil. Ai divortat si acum ai o noua familie, iar actualul sot are si el un copil dintr-o casatorie anterioara

Cazurile de familii cu copii din casnicii diferite sunt destul de frecvente in ultimul timp, datorita neintelegerilor care ii determina pe parinti sa divorteze. Chiar daca prima casatorie ti-a lasat un gust amar, ai gasit in tine puterea de a merge mai departe si ai reusit sa-ti intemeiezi o noua familie a carei fericire depinde in mare masura de tine. Sotul tau a mai fost casatorit o data si a trait si el aceeasi experienta, fiind legat de trecut tot printr-un copil. Pentru a avea armonie in familie, trebuie sa tii cont atat de partenerul tau, cat si de cei doi copii ai vostri, proveniti din casniciile anterioare.

Cand sotul tau are deja un copil
Daca ai ales sa iti legi destinul de un barbat care are deja un copil, trebuie sa fii constienta de unele aspecte si sa te comporti ca atare. Discuta cu partenerul tau despre problemele ambilor copii si nu face diferente intre ei. In deciziile pe care le iei trebuie sa tii cont de toti ai casei si sa faci astfel incat sa nu existe nici o nemultumire. Indiferent de situatie, incearca pe cat posibil sa nu fii partinitoare, analizeaza bine orice aspect si nu uita ca esti mama amindurora. In caz contrar, vei da nastere unor conflicte si vei risca neintelegeri cu sotul. Straduieste-te sa pastrezi o relatie amicala cu fosta lui sotie si, indiferent ce s-ar intampla, nu o critica de fata cu copiii. Acest lucru este valabil si pentru actualul partener in ceea ce-l priveste pe fostul tau sot. In relatia cu copilul tau natural fii sincera, vorbeste-i deschis si explica-i de ce te-ai despartit de tatal lui. Cel mai important lucru este sa nu il indepartezi de el pentru ca, indiferent in ce relatie va aflati, este totusi tatal  copilului.

Cum te comporti cu copilul sotului tau
Pentru a nu exista tensiuni intre voi, incearca sa te apropii de el, asculta-l, fa-l sa aiba incredere deplina in tine si sa te iubeasca. Ca sa-i castigi afectiunea cumpara-i mici cadouri, fa-i surprize si fii interesata de tot ce il preocupa. Nu trebuie sa simta nici o clipa ca nu esti mama lui naturala si nici sa nu aiba senzatia ca tu esti vinovata de despartirea parintilor lui. In cazul in care era foarte mic cand te-ai recasatorit, vorbeste-i deschis si marturiseste-i adevarul despre familia voastra, odata ce consideri ca a ajuns la o varsta la care poate intelege si evalua corect situatia. Alege momentul potrivit pentru a purta aceasta discutie si vorbeste-i de fata cu tatal lui. In nici un caz copiii nu trebuie sa afle de la vecini sau colegi ca sunt frati virtegi, intreaga responsabilitate fiind a ta si a sotului tau.

Vrem si un copil al nostru
Probleme mari pot aparea atunci cand tu si partenerul tau v-ati hotarit sa aveti un copil comun. Daca pentru voi al treilea copil va avea un efect benefic, unindu-va, acest lucru nu este valabil si pentru copiii. De aceea, momentul cand luati aceasta decizie si felul in care le comnunicati micutilor ca vor avea un fratior sunt foarte importante. Cel mai bine este sa aveti un copil comun imediat ce va casatoriti, pentru ca astfel  celorlalti le va fi mult mai usor sa se acomodeze.

 

Text: Roxana Totolici