Cum sa machiezi o fata rotunda

Cum sa machiezi o fata rotundaFemeile care au o fata rotunda au o anumita charisma si lasa mereu impresia de tinerete si prospetime. Fetele rotunde au in general pometii rotunzi si moi, sunt feminine, inocente si tocmai de aceea este indicat sa accentuam aceste caracteristici. Exista mai multe tehnici de make-up care ne pot ajuta sa evidentiem anumite parti si tocmai de aceea este nevoie sa atragem atentia de pe zona obrajilor pe zona barbiei. Iata cateva trucuri de make-up pentru posesoarele unor fete rotunde.

 

Efect de subtiere. Incepe prin a aplica o nuanta mai deschisa de fond de ten cu ajutorul unui buretel special pe frunte, obraji si barbie. Asigura-te ca folosesti un fond de ten mai inchis la culoare pe partile laterale ale fetei si in jurul liniei maxilarului, pentru un efect care sa subtieze.

 

Fard de obraz. Fardul de obraz face adesea minuni in ceea ce priveste subtierea obrajilor, mai ales daca este utilizat pe oasele pometilor. Aplica o nuanta deschisa de pudra pe frunte, nas si barbie, pentru ca efectul de piele uleioasa sa dispara.

 

Luciu de buze. Alege fie rujul rosu, fie luciul de buze in nuante pudrate. Pentru un ten deschis la culoare, opteaza pentru nuantele piersica, in timp ce pentru un ten mai inchis sunt potrivite nuantele de pruna.

 

Sprancene ingrijite. Sprancenele arcuite pot prelungi fata si sunt potrivite pentru persoanele care au o fata rotunda. Poti folosi un kit special pentru arcuirea sprancenelor, care sa contina un creion special, o pudra si un gel de fixare.

 

Lumineaza-ti ochii. Machiajul unei fete rotunde presupune un machiaj definit in ceea ce priveste ochii. Aplica un eyeliner negru, foarte subtire pe linia genelor din partea de sus, pentru a alungi ochii.

 

Text: Ruxandra Raica