Philip, un prinţ al gafelor!Prințul Philip al Marii Britanii, cel care a murit la vârsta de 99 de ani, s-a remarcat în timpul celor şapte decenii în slujba Marii Britanii și prin numeroase gafe și glume.  

BBC a făcut o soelcţie cronologică a acestora. 

1967: „Mi-ar plăcea foarte mult să merg în Rusia – deși ticăloșii mi-au ucis jumătate din familie” – a răspuns întrebat fiind dacă ar dori să viziteze URSS.

1981: „Toată lumea spunea că trebuie să avem mai mult timp liber. Acum se plâng că sunt șomeri” – şia surprins interlocutorul într-o discuţie în timpul recesiunii din Marea Britanie în 1981.

1984: „Ești o femeie, nu?” – a întrebat o localnică în timpul unei vizite în Kenya după ce aceasta i-a oferit un cadou.

1986: „Dacă mai stați aici pentru mult timp o să aveți toți ochii oblici” – a spus unui grup de studenți britanici în timpul vizitei regale în China.

1986: „Dacă are patru picioare, dar nu e scaun; dacă are două aripi, dar nu e avion; dacă înoată, dar nu e submarin, atuncii cantonezii (n.r. chinezii) o să-l mănânce” – a spus nonşalant la o întâlnire a unei organizații care se ocupa de conservarea mediului.

1992: „Oh, nu, s-ar putea să iau vreo boală oribilă” – s-a indignat când a fost invitat să mângăie un urs koala, în Australia.

1993: „Nu se poate să fi trăit aici de atât de mult timp, nu ai o burtă sufficient de mare” – i-a spus unui  britanic pe care l-a întâlnit în Ungaria.

1994: „Nu sunteți majoritatea dintre voi urmași ai piraților?” – a întrebat un locuitor bogat al Insulelor Cayman.

1995: „Cum îi țineți pe indigeni departe de băutură suficient de mult pentru a trece testul?” – a fost curios să afle de la un instructor auto din Scoţia.

1996: „Dacă un jucător de cricket, de exemplu, decide subit să intre într-o școală și să omoare cu bâta de cricket o mulțime de persoane, lucru pe care l-ar putea face foarte ușor, veți interzice bâtele de cricket?” – s-a exprimat referitor la cererile de a interzice armele de foc în Marea Britanie.

1998: „Deci ai reușit să nu fii mâncat?” – întrebare adresată unui excursionist britanic care a călătorit prin Papua Noua Guinee.

1999: „Arată de parcă a fost asamblat de un indian” –a spus  referindu-se la un panou electric vechi în timpul unei vizite la o fabrică din Edinburgh.

2001: „Ești prea gras să fii astronaut” – i-a răspuns unui băiat în vârstă de 13 ani care i-a spus că vrea să ajungă în spațiu.

2002: „Încă aruncați cu sulițe unii înspre ceilalți?” – întrebare adresată unui aborigen Australian.

2002: „Arăți ca un sinucigaș cu bombă” – unei tinere polițiste care purta o vestă antiglonț.

2009: „Ei bine, nu te-ai gândit prea bine când ţi-ai tuns barba!” – către creatorul de modă Stephen Judge cu privire la ciocul său minuscule.

2010: „Ai şi o pereche de chiloți făcuți din materialul ăsta?” – către politiciana conservatoare scoțiană Annabel Goldie în timp ce arăta înspre un tartan.

2010: „Lucrezi într-un club de striptease?” – către o cadetă în vârstă de 24 de ani a Marinei Marii Britanii, care i-a spus că lucrează într-un club de noapte.

2013: „Filipinele trebuie să fie pe jumătate goale din moment ce toți sunteți aici lucrând la NHS (n.r. sistemul de sănătate public al Marii Britanii)” – către o asistentă medicală filipineză care lucre la un spital din Luton.

2013: „[Copiii] merg la școală fiindcă părinții lor nu îi vor în casă” – către Malala Yousafzai, activista pakistaneză care a supraviețuit unei tentative de asasinare de către talibani și militează acum pentru dreptul fetelor din țările musulmane de a merge la școală.

Cristina Dudău

Foto Shutterstock

 

aprilie 12th, 2021 by Dudau Cristina

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate