Albirea dentara, o necesitate?

In cazul in care sunteti nemultumiti de zambetul dumneavoastra sau pur si simplu va doriti un zambet care sa capteze toate privirile, albirea dentara este solutia care aduce dupa sine un zambet luminos! Ce este acest procedeu, cum se realizeaza si daca este un tratament dureros aflam de la domnul dr. Gorea Oleg, medic stomatolog in cadrul clinicii Dentland.

Albirea dentara nu mai este un moft, este o necesitate. O igiena dentara corespunzatoare si dintii albi spun multe despre omul respectiv. O curatare corecta a dintilor poate sa dureze si 15-20 de minute.

 Procedura de albire dentara

Exista procedura de albire acasa si procedura profesionala care se desfasoara in cabinetul medicului stomatolog. In clinica Dentland, procesul de albire se realizeaza cu ajutorul sistemului ZooM Advanced Power, un procedeu revolutionar bazat pe „puterea luminii”, ce presupune folosirea unei lampi ce emite radiatii ultraviolete in vederea activarii gelului de peroxid de hidrogen, aplicat pe suprafata dintilor. Procedeul de albire dentara dureaza maximum doua ore. Rezultatele se pot observa dupa prima sedinta, diferenta de culoare fiind imediat vizibila, cu pana la opt nuante. Fiecare pacient are structura dintilor diferita, de aceea rezultatele depind, in primul rand, de grosimea smaltului.

 

Sensibilitatea dentara sau durerea in timpul tratamentelor de albire

In marea majoritate a cazurilor, apare o sensibilitate la nivelul dintilor in timpul procedeelor de albire, insa dispare in maximum 24 de ore de la interventie. Un foarte mic procentaj dintre pacienti pot simti si o usoara senzatie de durere, insa aceasta dispare fara efecte secundare.

 

Cauzele ingalbenirii dintilor

Pe langa procesul imbatranirii naturale, igiena precara, fumatul, alimentele ce contin coloranti (naturali sau artificiali), bauturile, precum vinul rosu sau cafeaua, contribuie la discromia danturii.

 

Reguli de ingrijire dupa albirea dentara

Dupa terminarea tratamentului, pacientul este obligat sa-si curete dantura absolut dupa fiecare masa. Se recomanda evitarea produselor pe baza de coloranti, tutunul si mancarurile bogate in coloranti.

 

Text: Alexandra Lupu