Atentie la ce diete va supuneti organismul!

thumb_shutterstock_50904529Dieta de detoxifiere cu lamaie, dieta acida si cea alcalina au fost caracterizate drept cele mai groaznice diete si, implicit, cele mai daunatoare, chiar de catre Asociatia Dieteticienilor din Australia (DAA).

Mai mult de 50 de nutritionisti australieni au luat parte la un sondaj online realizat de catre DAA, in care au fost rugati sa enumere 3 tipuri de diete care afecteaza cel mai rau organismul. 80% dintre cei evaluati au plasat pe primul loc dieta de detoxifiere cu lamaie – in cadrul careia oamenii traiesc dintr-un amestec de suc de lamaie, apa, ardei iute si sirop de artar.

Dieta acida si cea alcalina au fost plasate pe locurile al doilea, respectiv al treilea si se concentreaza pe consumul leguminoaselor. Pentru unele persoane poate fi destul de greu sa tina o dieta stricta doar cu alimente alcaline.

Dr. Watson a declarat ca oamenii ar trebui sa se concentreze mai mult pe exercitii fizice regulate si pe o alimentatie sanatoasa: “Atunci cand nu vrei sa ai de-a face cu efectul yo-yo, este de preferat sa faci schimbari mici pe termen lung”.

Cu ajutorul acestui studiu, oamenii sunt incurajati sa manance micul dejun in fiecare zi, sa nu sara peste mesele principale ale zilei si sa faca miscare.

 

Text: Andreea Popescu