Culorile din farfurie cresc pofta de mancare

shutterstock_24162679Parintii ai caror copii stramba din nas de fiecare data cand iau masa au acum o alternativa mult mai buna de a-i incuraja pe cei din urma sa manance mai sanatos, introducand mai multa culoare in felurile de mancare pe care acestia le consuma.

In urma unui studiu, s-a descoperit faptul ca produsele alimentare colorate ii atrag mult mai mult pe copii decat pe adulti. Comparativ cu adultii, copiii prefera felurile de mancare care contin mai multe elemente si mai multe culori si apreciaza, de asemenea, si felul in care acestea sunt aranjate pe farfurie.

In timp ce majoritatea studiilor se concentreaza pe aspecte precum gustul si mirosul alimentelor, aspecte de care oamenii par a fi influentati, se pare ca forma, marimea si modul de prezentare sunt la fel de importante.

Chiar si culoarea farfuriei influenteaza cantitatea de mancare consumata, iar atunci cand contrastul dintre culoarea mancarii si farfurie este mai mic, exista intotdeauna tendinta de a spune ca farfuria este mult prea plina. Atunci cand farfuria are o culoare contrastanta, tendinta este de a pune mai putina mancare in ea.

 

Text: Ruxandra Raica