Slabeste mancand dintr-o farfurie rosie

-0a0a0a0a0a0a0a0a0a589Sunt sigura ca ai auzit ca, atunci cand vrei sa slabesti, si cel mai insignifiant detaliu poate fi de ajutor. Ei bine, potrivit ultimelor cercetari in domeniu, farfuria din care mananci este la fel de importanta ca si culoarea ei. In urma unui nou studiu s-a constatat faptul ca oamenii care mananca dintr-o farfurie de culoare rosie reusesc sa reduca aportul de alimente cu 40% si astfel sa dea mai usor jos kilogramele pe care le au in plus.

Studiul, care a fost efectuat de cercetatorii germani si elvetieni, a aratat ca explicatia este faptul ca, pentru creierul uman, culoarea rosie inseamna interdictie, pericol, atentionare, astfel incat semnalele pe care creierul le va transmite catre corp vor fi menite sa taie apetitul, a raportat Daily Mail.

Cercetatorii care au facut aceasta descoperire le recomanda autoritatilor sa impuna folosirea ambalajelor de culoare rosie in cazul alimentelor periculoase pentru sanatatea oamenilor, pentru a-i determina pe acestia sa nu le mai consume in exces. In cadrul studiului, 41 de studenti au fost invitati sa bea ceai din cani de culoare rosie sau albastra. Cei care au avut cani de culoare rosie au baut cu 44% mai putin ceai ca ceilalti.

Pentru a aduce un exemplu concret, oamenii de stiinta au mai realizat un alt studiu cu ajutorul a 109 persoane, studiu in cadrul caruia acestia au fost serviti cu covrigei care se aflau in recipiente de culoare rosie, albastra sau alba. Cei care au mancat covrigei din recipientele albastre sau albe au consumat cantitati aproximativ egale, in timp ce cei care au mancat din recipientele rosii au avut din nou un consum mai redus cu aproape 40%.

 

Text: Andreea Popescu