Cum scapi de sughiţ

sughţul

 

Atunci când diafragma, mușchiul situat între plămâni și stomac, se irită începe să se contracte și cauzează spasme musculare. Sughitul este sunetul produs la trecerea aerului prin glotă, atunci când se produce contracția bruscă a diafragmei.



Sughitul poate fi declanșat de mai mulți factori:

Consumul rapid de alimente sau băuturi.

Consumul de alimente picante sau foarte reci.

Consumul excesiv de alcool sau băuturi carbogazoase.

Stresul sau excitația.

Schimbări bruste ale temperaturii corporale.

Oboseala.

În cele mai multe cazuri, sughitul este inofensiv și trece de la sine în câteva minute sau ore. Cu toate acestea, pot exista situații în care sughitul devine persistent și inconfortabil. În astfel de cazuri, pot fi încercate diverse metode pentru a opri sughitul.

 Tehnici pentru a scăpa de sughiţ

Există mai multe metode pe care le poți încerca pentru a scăpa de sughit. Cele mai multe dintre ele se bazează pe stimularea nervului frenic, care controlează contracțiile diafragmei.

Farmaciştii Catena recomandă Benesio MaxiTonic, care contine o combinatie unica de 24 de elemente (vitamine, minerale, acizi grasi nesaturati si extracte naturale), care contribuie la revigorarea si tonifierea organismului si la imbunatatirea calitatii vietii.

Bea apă:

Încearcă să bei un pahar cu apă înghițind într-o mișcare continuă, fără a opri să respiri între înghițituri. Acest lucru poate ajuta la stimularea nervului frenic.

Respiră adânc și lent:

Respirață profund și lent, concentrându-te pe inspirație și expirație. Acest lucru poate contribui la relaxarea diafragmei.

Strânge genunchii la piept:

Apleacă-te înainte și adu-ți genunchii la piept. Această mișcare poate stimula nervul frenic și poate ajuta la oprirea sughitului.

Simulează înghițituri:

Înghite de mai multe ori consecutiv, chiar și fără să fie nimic în gât.Înghite îm sec. Acest lucru poate ajuta la stimularea mușchilor implicati în înghițire și poate stopa sughitul.

Stimulează fundul gâtului:

Folosește o metodă delicată pentru a stimula partea din spate a gâtului. De exemplu, poți folosi o lingură pentru a apăsa ușor pe rădăcina limbii.

Masaj diafragmatic:

Poți încerca să îți masezi ușor zona diafragmei, situată între coaste și abdomen, în mișcări circulare. Acest lucru poate ajuta la relaxarea mușchilor diafragmei.

Aplică o pungă de gheață:

Așază o pungă de gheață pe partea superioară a abdomenului timp de câteva secunde. Această schimbare bruscă de temperatură poate ajuta la oprirea sughitului.

Dacă sughitul persistă timp îndelungat și nu răspunde la aceste tehnici sau devine o problemă cronică, este important să consulți un medic. Sughitul persistent ar putea fi un simptom al unei afecțiuni medicale subiacente care necesită evaluare și tratament specializat.