Hot Yoga: ultima tendinta in materie de fitness

-0a0a0a0a0a0a0a0a0a0a0a0a0a0a0a0a0a0a0a0a0a5722979„Yoga fierbinte”, care reprezinta exercitiile de yoga practicate intr-un mediu incalzit, incepe sa castige din ce in ce mai multa popularitate in randul femeilor de pretutindeni. Numita si Hot Yoga (“yoga fierbinte”), aceasta modalitate de relaxare este recomandata celor care reusesc sa suporte caldura. Pentru aceia care au mers la sauna, acest “ritual” nu va fi deloc dificil de realizat.

Temperatura camerei in timpul sesiunilor de “yoga fierbinte”, in general, poate ajunge chiar si la 50 de grade Celsius. Exercitiile nu implica un efort fizic deosebit fata de celelalte practici yoga, cele din Yoga Bikram fiind, de fapt, cele mai usoare. O sedinta de Hot Yoga dureaza aproximativ 90 de minute, incorporeaza o serie de 26 de posturi si 2 exercitii de respiratie, si este practicata in mod ideal intr-o camera incalzita la 105° F, adica 40 grade Celsius, cu o umiditate de 40%.

“Yoga de orice tip este o provocare din punct de vedere fizic pentru corpul nostru”, a declarat Diana Zotos, instructor de yoga si terapeut fizic in cadrul Departamentului de Reabilitare al Spitalului de Chirurgie din Manhattan.

“Factorul de caldura, de asemenea, pune presiune mai mult asupra inimii. Acestea fiind spuse, oamenii ar trebui sa aiba o stare buna a sanatatii cardiovasculare si sa nu aiba probleme neurologice. In plus, persoanele care vin la sedinte trebuie sa aiba o toleranta generala pentru caldura excesiva”, a adaugat aceasta.

De asemenea, este deosebit de important ca orice persoana care sufera de probleme cardiace, hipertensiune arteriala, diabet, femeile insarcinate si toate celelalte persoane care stiu de la medicul lor ca trebuie sa evite deshidratarea sa discute cu medicul inainte de a incerca „yoga fierbinte”.

Pe langa relaxare, eliberare si autocunoastere, practicand Hot Yoga, vei reusi, in decursul catorva luni, sa-ti mentii greutatea sau sa pierzi un numar semnificativ de kilograme, dandu-i corpului tau un tonus excelent.

 

Text: Andreea Popescu